餐廳: FUMI
資訊:

2022-07-24 772 瀏覽
有同事話想試Fumi 好耐,應該係之前上網睇到人哋介紹。適逢呢個星期比較得閒,我哋成班同事星期六日去到Fumi 試下佢個A4宮崎和牛&松葉蟹腳放題($588)。價錢方面,算係比較大路,附近嘅餐廳週末semi brunch buffet 都係收緊咁上下價錢。但係魔鬼在細節,原來A4和牛只係每人包一份,要加$188先變成任食🥲呢個套餐係包一款主食,其他就全部都係任食,主食坦白講就真係唔係太吸引,我就叫咗個迷你香蔥吞拿魚腩井。質素有啲驚喜,但係份量始終比較少,同埋今日嘅主角都唔係佢。等我同大家分析下任食部份松葉蟹腳(4.5/5)👏🏻鮮甜,新鮮,溶雪做得好,肉質爽口刺身(4/5)👍酒店級數,入口溫度適中壽司(3/5)冇咩特別,建議大家留肚食其他燒物(4/5)咸度適中,香口,幾款燒物水準都唔錯天婦羅(3.4/5)水準ok 的,但種類比較少,差唔多全部都係蔬菜甜品(4/5)哈根大師味道相信大家都熟悉,但佢展示手法用咗乾冰,咁就好岩大家係ig 打卡拍片😂總括而言,餐廳整體質素唔係差,但係呢個價錢嘅話就冇咩競爭力,因為無論係景觀,侍應服務態度都唔係特別出眾,咁樣又點可以令一種食客再回頭幫襯呢。

A4宮崎和牛

迷你香蔥吞拿魚腩井

等我同大家分析下任食部份

松葉蟹腳(4.5/5)👏🏻
鮮甜,新鮮,溶雪做得好,肉質爽口
松葉蟹腳

刺身(4/5)👍
酒店級數,入口溫度適中
刺身

壽司(3/5)
冇咩特別,建議大家留肚食其他
壽司

燒物(4/5)
咸度適中,香口,幾款燒物水準都唔錯
燒物

天婦羅(3.4/5)
水準ok 的,但種類比較少,差唔多全部都係蔬菜
天婦羅

甜品(4/5)