2019-05-31 1069 瀏覽
想食辣野,馬鞍山都唔係無選擇,經過傷心酸辣粉,準備走入去,但俾隔離個水牌吸引左,烤魚,雞煲?但入口得一個,就係傷心酸辣粉個入口,但招牌明明寫渝痴如醉,媽,我好亂啊!入到去原來兩個鋪位打通,估計係同一個老細,全低後點菜,叫左烤魚,店員問要咩辣,我賤內話要中辣,店員有稍微提醒,第一次試小辣就好,最後決定要小辣,再加個手撕雞撈麵,水牌個樣好吸引。魚一上枱,麻辣味最為明顯,香氣撲鼻,魚肉好鮮美,新鮮魚無誤,魚皮有少少焦,食落香口,真係有烤過,面頭有啲黃豆,炸過,香脆,小辣明顯辣味不足,食得辣既朋友可以試中辣,整體高分,cp值高。呢個手撕雞撈麵其實就係用左口水雞個醬黎撈,味道唔錯麵條夠冰冷,我叫左中辣,整體味道好,但紅油太多,口感好肥膩,要扣一扣分。