2016-02-14 1026 瀏覽
自從表姐轉咗新工後,好耐都無試過新菜,難得今日夾到時間就相約出動去揾食。睇完openrice後決定選定e間新開嘅韓國料理。星期六晚上9:30到達只有七八枱客人,大約四成左右,所以唔駛等直接入坐,環境幾舒服,現場有電視播映韓國歌曲MV,但唔會好似坊間有些燒烤店聲浪太大太嘈吵,好適合三兩知己一路食住美食一路聽住歌曲但仍然可以秉燭談心,當晚亦有些客食完還在玩遊戲,很有cafe的感覺。因為見推介的炸尤魚要"小食套餐"先有,所以就叫咗份小食套餐,包括四樣嘢:紫菜包飯,拉麵,炒年糕,當然唔少得炸尤魚。包飯用料充足;拉麵麵質彈牙,就算凍咗都仍然咁爽口;炒年糕做法好似千島海鮮pizza,不過餅底係幼條年糕,面頭佈滿芝士啱哂我e位芝士怪客,不過最好盡快食,否則年糕會變硬;炸尤魚肉質幼嫩炸得酥脆,勁正! 另外再加咗個泡菜煎餅,表姐勁like,因為一條葱都冇而且粉漿唔太厚,主要材料只有泡菜及魷魚但仍然覺得好豐富,好有口感。 諗起韓食又點少得炸雞,雞迷的我仲點咗半份炸雞,真係做得非常正確,熱辣辣炸起肉質嫩滑但唔會食到一口油my favorites 之後仲分別叫咗三杯特飲,正確名稱唔記

小食套餐

泡菜煎餅

炸雞

之後仲分別叫咗三杯特飲,正確名稱唔記得了,只記得係青檸味,西柚味,桃味,全部都好清新,剛好可以解咗e餐嘅heavy感。

總括嚟講有機會我一定會再去!
2016-02-13
小食套餐