食下家常便飯都唔錯,我去咗屋企附近食呢間【金樂軒雞煲魚鍋】係北角和富,出地鐵站行5分鐘,主要是福建菜及雞煲魚煲🔸老重慶奇味雞煲 $188雞煲叫咗半隻,但佢一煲都好似好大煲,入面除咗有雞,仲有豆卜、冬菇等等,吸晒雞煲醬嘅味道👅叫咗小辣,都有點辣😅雞件都算嫩滑🔸水煮牛頸脊 $148可能水煮關係,所以叫咗小辣都好好辣😅不過牛肉份量都好多,入面仲有薯粉,呢個價錢十分抵食🔸福建炸醋肉 $99福建名菜就要試試啦~果然係推介,豬肉炸到外脆內軟,配上甜酸醬好開胃🤤份量都好多,十分抵食!🔸椒絲腐乳通菜 $88有雞有牛有豬,當然都要有菜,腐乳醬好多,一啲都不吝嗇,炒通菜係絕配!🔸涼拌皮蛋 $48唔食得辣可以叫呢道涼拌皮蛋,好多蒜蓉碎同蔥,有啲似譚仔個皮蛋,如果喜歡辣的人可以叫麻辣皮蛋!🔸椒鹽金磚豆腐 $68皮薄又脆,但裡面是好軟滑,同平時食開的都一樣,配上香醋,為豆腐帶上一點酸,好開胃😌另外有酸菜魚可以選擇,下次去可以試試!看到有好多家庭及熟客到來,可見該店好有人情味!
食下家常便飯都唔錯,我去咗屋企附近食

🔸老重慶奇味雞煲 $188

🔸水煮牛頸脊 $148
可能水煮關係,所以叫咗小辣都好好辣😅
不過牛肉份量都好多,入面仲有薯粉,呢個價錢十分抵食

🔸福建炸醋肉 $99

🔸椒絲腐乳通菜 $88

🔸涼拌皮蛋 $48

🔸椒鹽金磚豆腐 $68

另外有酸菜魚可以選擇,下次去可以試試!
看到有好多家庭及熟客到來,可見該店好有人情味!