餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2019-12-16 150 瀏覽
估唔到中環嘅樓上店舖裏面有間隱世嘅小面館,其實小面係一個統稱,係指蔥蒜醬醋辣椒調味嘅麻辣素面,分湯類和干溜兩種類型可惜我今晚得一個人,試唔到佢嘅瘋狂二人餐添一個人的浪漫梗係要食得豐富啲啦,所以我ABCd全部都結晒,呢度好在就係每人都可以因個人食量揀幾多款餸菜燒椒茄子原來係凍食嘅,茄子上面鋪滿新鮮嘅蔥粒撥開蔥粒就係見到有啲麻辣醬,撈埋茄子一齊食,茄子就可以吸收晒麻辣醬嘅精華湯麵就揀咗瘋狂肥腸面,豬大腸以傳統川式手法處理,將腸內壁所有油脂清除另外再加左款餸大排,用咗四川滷水配川味香料,慢火燘制方式,帶有厚肉質感,有啲似豬軟骨嘅感覺最後就食返碗糖水解辣先冰粉呈啫喱狀,仲有啲芝麻、花生、糖漿撈埋一齊食
可惜我今晚得一個人,試唔到佢嘅瘋狂二人餐添
燒椒茄子原來係凍食嘅,茄子上面鋪滿新鮮嘅蔥粒
燒椒茄子
瘋狂肥腸面
最後就食返碗糖水解辣先
成都老冰粉
冰粉呈啫喱狀,仲有啲芝麻、花生、糖漿撈埋一齊食
烏梅汁
2019-12-04