耐唔耐刺身癮又起,會好想瘋狂任食一番,人氣日式放題「極尚大瀛喜」放題限時兩個鐘,旺角同元朗分店都幫襯過,今次第一次嚟觀塘店,餐廳環境好大樓底高,獨立卡座寛敞坐得舒服,私隱度高,同朋友盡情食嘢傾偈都好放鬆。我哋用QR code落單,餐廳另設有熟食、冷盤、飲品、甜品自助區,任飲任食。⊙刺身安排入座後即刻點一round刺身先,刺身款式都好多,松葉蟹腳、磯煮凍鮑魚呢類型放題比較少有,三文魚、油金魚、吞拿魚、北寄貝、帶子、酒煮榮螺、八爪魚,赤貝、赤蝦、甜蝦,點完一陣就好快送到上枱,擺盤好靚,嗰種鋪滿刺身澎湃感一定要打卡先。個人最鍾意赤貝肉厚爽脆,油金魚厚切肥美,帶子、甜蝦全部鮮甜,以二百幾蚊一位嚟講,淨係呢盤刺身絕對已經超值,我仲點咗幾轉。⊙創意刺身有四款選擇全部都好味,放題嚟講提供嘅食材都幾矜貴。⦿松露柚子醋池魚王一入口散發松露香氣,池魚王勁鮮味,配柚子醋酸酸的更清新開胃。⦿魚籽柚子醋鰺魚刺身三文魚籽鹹鮮,鰺魚口感滑溜帶少許爽脆,配柚子醋更突出鮮甜風味。⊙壽司壽司款式都唔少,仲有空運鮮魚壽司、火焰壽司同迷你手卷,試唔晒全部。⦿藍鰭拖羅壽司厚切大片超肥美,入口即溶,飯又細嚿,呢個價錢食到藍鰭拖羅
刺身拼盤
刺身
松露柚子醋池魚王
⊙創意刺身
有四款選擇全部都好味,放題嚟講提供嘅食材都幾矜貴。

⦿松露柚子醋池魚王
魚籽柚子醋鰺魚刺身
⦿魚籽柚子醋鰺魚刺身
極尚三文魚腩 壽司、藍鰭拖羅壽司、雙色刺身花朵、油甘魚腩壽司
壽司

⦿藍鰭拖羅壽司
厚切大片超肥美,入口即溶,飯又細嚿,呢個價錢食到藍鰭拖羅勁高質,回本encore之選。
海膽手卷
⦿海膽手卷
手卷係迷你,唔會食一件就飽晒,鍾意食幾多先叫幾多唔浪費,海膽好新鮮,見到一瓣瓣,唔會一出場已經溶溶哋,奶滑甘甜,入口即溶,回本encore之選,最緊要飯係細細嚿,如果唔會飽嘅話,我會一路食落去。
油甘魚腩壽司
⦿油甘魚腩壽司
入口油脂豐富,配一點松露醬。

⦿火炙三文魚腩三文魚腩
豐富油脂經過火炙後更香口,入口充滿魚油香。
三文魚筋子壽司
⦿三文魚筋子壽司
筋子新鮮,滲出鹹香。
醬燒左囗魚邊壽司
⦿醬燒左囗魚邊壽司
醬汁香濃,充滿魚油香,必食之選。
鵝肝壽司
⦿鵝肝壽司
鵝肝掃上醬汁經過火焰,表面更焦香,口感綿滑,一啲都唔腥,配上蔥絲,飯糰沾上芝麻,口味層次豐富。
鹽燒牛舌
⊙串燒
⦿鹽燒牛舌
燒得熟度剛好,勝過出面好多串燒店,用鹽醃燒至焦香,爽彈有嚼勁,唧上檸檬汁更滋味,必食之選。
川燒珍寶鮮蠔燒
⊙燒物
⦿川燒珍寶鮮蠔燒
剛剛燒好出嚟好有水準,蒜蓉釀滿成隻蠔嚟燒,好香蒜蓉味,蠔肉新鮮飽滿juicy,好鮮味,唔會燒到乾晒縮水,出面食川燒蠔價錢都唔平,無限encore之選。
極品金枕頭榴槤燒
⦿極品金枕頭榴槤燒
金枕頭都係任食太爽,燒後表面焦香,口感更creamy香甜,濃郁香味更突出,啱晒榴槤控。
西京燒比目魚
⦿西京燒比目魚
西京醬漬醃魚肉,燒好後表面金黃,魚肉滑,魚油好香帶點淡淡的甘甜味。
涼拌藤椒魚皮
⧁一品料理
⦿涼拌藤椒魚皮
麻中帶清香嘅藤椒味,魚皮爽口惹味。
椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白
⦿椰皇3.6牛乳燕窩燉蛋白
用原隻椰皇燉,蛋白滑溜啖啖充滿奶香,仲有燕窩放面,感覺矜貴,食完都覺得美顏咗,啱晒女士們。
⊙自助區
有多款前菜、沙律、生果、熟凍蝦、青口、蜆、豉椒蒸鱔球、鹽水鴨⋯⋯
D24蘇丹王榴槤蓉
⦿ D24蘇丹王榴槤蓉
放題都有一整盤榴槤蓉任𢳂,當雪糕食,都幾瘋狂。

⦿蟲草花膠雞湯
味道清甜濃郁,足料有花膠,食得多刺身凍嘢,都會想飲碗熱湯。
⦿飲品區
一排雪櫃放滿飲品,款式多過便利店,汽水、茶類、自家製冷泡茶,亦有啤酒類提供。自由斟咖啡、冷熱清酒、梅酒、if椰青水⋯⋯
⦿甜品
凍櫃放滿泡芙、布甸、豆腐花、乳酪⋯⋯名牌雪糕雪條款式都唔少,自助軟雪糕機俾你自己唧軟雪糕。

無漏單,上菜同執枱有效率,埋單$268/ 1位,呢個價錢呢種質素,性價比極高,食得好滿足,飽到扶牆走,想食最好預先book定位。
#極尚大瀛喜日本料理
地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓