2018-02-12 1433 瀏覽
平時食放題黎黎去去都係果幾間,雖然食極唔厭,但我個佬話無新意🤣好!今次比佢㨂~就㨂左呢間新開既酒店式放題。要食梗係食最抵既時段,6點半前入坐,$278+1 食兩個半鐘, 好耐無食過夜晚放題,因為平時食開果d 都比較貴,所以今晚平平地~輕輕鬆鬆食下唔使駁左條老命🤣。✨先講環境真係幾大,6點幾已經差不多坐滿,我未試過食放題,枱同枱之間既距離係闊過一張2人枱😱。入面仲有間房比小朋友玩,真係好貼心。✨自助區有好多野食,冷盤一定搶先拎。青口最好食,夠大隻鮮甜,有酒店質素。翡翠螺相對細粒,味道比較遜色。✨仲有甜品區,沙律區,涼伴小食。試左個柚子醋米茄,味道又幾清新~食落涼浸浸,忍唔住食多兩舊。✨飲品除左凍櫃,仲有常溫區的,啱晒唔飲得凍既我。不過今日黎無左果隻韓國檸檬啤,想飲可樂就剩係得zero~之後沖左個玄米茶,個茶包唔知係咩牌子,但個味好香。仲有我最愛既水果茶,不過味道就比較淡,最後轉戰梅酒❤️好飲。✨之後試左個大根牛骨湯,幾清甜又夠味。除左湯佢仲有d 中式野~好似蓮子杏仁茶,黑糖紅棗茶等等。✨刺身幾新鮮鮮甜,赤貝,甜蝦,蟹腳,帶子,蟹腳都再encore 😚✨黑松露油甘魚,松露味超濃的。✨鵝肝帶子

青口

醋米茄

刺身

黑松露油甘魚,松露味超濃的
黑松露油甘魚

鵝肝帶子壽司必食😚好鮮甜肥美
不過個火炙牛肋肉我食果件有筋,韌得濟咬唔開。
鵝肝帶子壽司

海膽軍艦都係回本之選,海膽易入口,紫菜夠脆身。
海膽軍艦

✨卷物方面味道ok,但我覺得個飯比較厚身。

鹽燒蝦夠大隻,肉質結實鮮味,外殼又唔會過咸,超like👍🏻
鹽燒蝦

和牛薄燒,個汁甜甜地加上有d 黑椒幾惹味
和牛薄燒

✨炸物我覺得燶左d, 所以個年糕表層有d 硬。不過我最鍾意係蕃薯仔天婦羅,我覺得用黎做天婦羅好食過燒,因為無咁乾,拎黎點雪糕食正🤣
蕃薯仔天婦羅

燒帆立貝,呢個沙律醬夠多味道夠酸好開胃
燒帆立貝

羊鞍唔知係咪同平時羊架唔同,似一塊扒咁少左支單骨,不過佢d 肉幾腍幾香
羊鞍

食食下店員拎左個鈴鈴出黎,原來有乳豬,超多人排,不過飽無食到。

✨出面d甜品其實都無咩點試,試左個馬豆糕同芒果布甸,味道唔太甜感覺一般。orea 蛋糕個mousse 比較實,餅底唔脆。木槺布甸就最好食,起碼d cream 夠滑,甜度剛好。

✨主要梗係留肚食雪糕,雪糕味道有haagen daz, movenpick士多啤梨味, 同埋movenpick 既意式奶凍味。😭點解咁少嫁。不過呢個味真係超正,入面仲有d 紅莓醬,酸酸甜甜咁👍🏻
movenpick 意式奶凍味

✨食物款式以畫紙黎講唔算多,不過少d 野食,個胃反而輕鬆d,可以慢慢食 🤣呢度勝在環境夠大,啱晒一家大細有小朋友,四人同行一人半價,價錢唔算貴都可以試一試。
青口
醋米茄