火鍋隨意門

Hotspot
餐廳: 火鍋隨意門
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
假日約埋三五知己gathering, book左間銅鑼灣新開火鍋店, 以土耳其做主題, 大家都有興趣試試, 仲可以齊齊打下卡影相!門外跟一般火鍋店無異, 入到餐廳即時感覺好似置身土耳其一樣, 環境裝修格調, 以至食用餐具, 都滿有土耳其風味!先送上九格盤醬油+小食, 醬油小食每位$25, 小食前菜無限任加,揀左【花膠雞湯鍋】HK$298花膠大大片又夠厚, 可算是花膠扒, 配半隻雞, 湯底味道濃郁, 有dd黏口, 花膠有口感兼有膠質帶黏, 滋補養顏, 未開始打邊爐, 我地已經飲清左個湯底然後, 加清雞湯繼續打邊爐~【本地牛頸脊 (細)】HK$268牛頸脊鮮嫩, 牛脂分佈平均, 牛味跟肉味成正比, 正!【牛柏葉】HK78切得好幼細, 縮短烚熟時間, 稍為焯幾下就食得, 有咬口~【脆鯇魚】HK$88有魚香味, 魚皮位幾爽, 但相對魚質偏林, 食時要小心, 都幾多細骨最後要讚下呢度既店員真係好有禮貌, 服務一流! 睇得出用心經營~

先送上九格盤醬油+小食,
醬油小食每位$25, 小食前菜無限任加,

揀左【花膠雞湯鍋】HK$298
花膠雞湯鍋

花膠大大片又夠厚, 可算是花膠扒
, 配半隻雞,

未開始打邊爐, 我地已經飲清左個湯底

然後, 加清雞湯繼續打邊爐~

【本地牛頸脊 (細)】HK$268
牛頸脊鮮嫩, 牛脂分佈平均, 牛味跟肉味成正比, 正!
本地牛頸脊

【牛柏葉】HK78
切得好幼細, 縮短烚熟時間, 稍為焯幾下就食得, 有咬口~

【脆鯇魚】HK$88
脆鯇魚