2024-04-09 51 瀏覽
復活節假期見天氣幾好就同朋友去踩單車,踩完單車去大圍唔知食乜好,就去咗圍方The Wai 搵嘢食,見到呢間韓國菜幾吸引,就決定試吓!個位仲坐得好舒服添!我哋冇揀set, 因為個set有啲貴又冇好多想食嘅野,所以揀A la carte,食左棉花糖壽喜燒,韓牛石頭鍋飯,海鮮煎餅,雪濃湯,挑骨雞翼同上等牛肋骨,佢嘅前菜好好味尤其是係泡菜,有食返喺韓國食嘅感覺,係我鍾意有甜味嘅泡菜,感覺好新鮮!😋棉花糖壽喜燒非常IG..able, 棉花糖唔算好甜,不過肉就比較薄同埋少少”鞋”,但係加埋蛋都唔錯😋上等牛肋骨店舖推介菜式,肉質非常好,店員仲幫手剪開啲肉,不過唔同其他韓式餐廳有人幫你燒肉,好有牛味又有肉汁,不過份量比較少,四個人食好似有少少唔夠😋韓牛石頭鍋飯石頭鍋飯有少少飯焦好香口,味道唔錯,飯量算多,韓牛都好食不過份量較少,如果多啲牛比較好,可以自行選加幾多醬汁,店員會幫你撈😋挑骨雞翼肉質鮮嫩,有少少醬油味加水果甜味,推介!😋雪濃湯雪濃湯原來有配飯,但係唔夠牛味,胡椒味較重,啲肉都幾好食,裏面仲有韓式細麵,超爆肚😋海鮮煎餅煎餅份量好大,好多海鮮,魷魚好彈牙,好抵食,原本以為份量唔夠食完超飽,有男士

😋棉花糖壽喜燒

😋上等牛肋骨

😋韓牛石頭鍋飯

😋挑骨雞翼
肉質鮮嫩,有少少醬油味加水果甜味,推介!

😋雪濃湯

😋海鮮煎餅
煎餅份量好大,好多海鮮,魷魚好彈牙,好抵食,原本以為份量唔夠食完超飽,有男士必叫
2024-03-30