2018-08-20 465 瀏覽
呢間海鮮真係想食左好耐好耐!!!一黎搵唔到借口啦, 二黎覺得有小小貴啦!!! 今次好朋友升職真係一個好好既借口食返餐好!!!! 最後BOOK左平日8點半!!! 因為佢全棟樓都係食肆, 夜晚排隊搭LIFT都等左一陣!! 勁誇張!!! 上到去見到餐廳雖然唔係好大, 但好光明, D枱仲好大張, 好闊落, 而且佢用左自己大LOGO做餐紙!!! 超搶眼!!!😍😍坐低左之後有職員簡單介紹一下餐牌, 我地毫不猶豫咁決定叫Platter C!! 即係最大個餐!! 可以揀晒8款海鮮!!! YEAH!!! TOTAL有4個醬汁可以揀, 有🍋檸檬牛油汁, 卡彊蒜蓉汁, 胡椒牛油汁同埋雜錦!! 因為我地驚辣味會搶走D海味, 所以揀左🍋檸檬牛油汁!! 之後再聽職員講唔好浪費左個汁, 叫左個🍞蒜蓉包黎沾佢D汁!!另外再叫左個小食!!! 🧀🥓🍄焗大啡菇煙肉芝士球!!仲有叫埋🍹🍹2杯特飲!!! 驚死唔夠飽!!!結果飽到一個點!!!HAHA!! 登登登登!! 靚靚口水堅!!! 因為驚海包入面D汁四濺, Captain’s House有自家口水堅, 都幾QUTE!! 全靠佢我件白色衫先安全冇事!!! 食飯其間真係有好多爆

另外再叫左個小食!!! 🧀🥓🍄焗大啡菇煙肉芝士球!!仲有叫埋🍹🍹2杯特飲!!! 驚死唔夠飽!!!結果飽到一個點!!!HAHA!! 登登登登!! 靚靚口水堅!!! 因為驚海包入面D汁四濺, Captain’s House有自家口水堅, 都幾QUTE!! 全靠佢我件白色衫先安全冇事!!! 食飯其間真係有好多爆汁位!!!🤣😂

熱船長海鮮拼盤

登登登登!! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻熱船長海鮮拼盤 Platter C $798(可以選8種海鮮)
🦂小龍蝦🔸4-5隻
🦐蝦🔸8-10隻
青口🔸4-6隻
🐙八瓜魚仔🔸4-6隻
扇貝🔸3-4隻
蜆🔸7-8隻
🐚翡翠螺🔸5-6隻
🦀長腳蟹腳🔸1隻

呢個海鮮包真係不得了!!!🧡🧡我超中意!!覺得係物有所值!! 🦀🦀長腳蟹腳超碼有5-6條, 枱面有埋剪刀, 食起上黎超方便, 多肉新鮮, 甜美, 一定要讚下個🍋檸檬牛油汁, 完全冇蓋到海鮮既鮮味!!! 蜆同埋青口都係超大隻, 冇沙!! 扇貝係有小小失望, 因為佢個殼就夠大, 但係肉比較細, 而且仲甩左出黎, 要係個碗度慢慢搵返佢地出黎!! 🐚🐚翡翠螺係巨型架!!! 粒肉拉出黎之後2隻手指咁粗!!正!! 有意外驚喜既係🦂🦂小龍蝦, 我開頭都唔EXPECT有啲咩食, 但係脫左殼之後都有小小肉, 但係D肉係出乎意料之外咁鮮甜!!! 雖然麻煩小小, 但真係好味!!! 差唔多全餐飯我都係戴住手套用手食, 完全冇顧及儀態, 好似係屋企咁!! 好爽!!!😁😁

🍞蒜蓉包$55
蒜蓉包

BLUE OCEAN🏝🏝$58
Blue  Ocean

COCONUT SMOOTHIES🥥🥥$58
Coconut  Smoothies

🧀🥓焗大啡菇煙肉芝士球 PORTABELLA BOMB$98
焗大啡菇煙肉芝士球
焗大啡菇煙肉芝士球

除左食得爽皮之外, 不得不讚下呢個餐廳既員工!!服務真係做得好好, 個個都好NICE, 有禮貌有笑容, 一餐飯入面都起碼有5-6位枱係慶祝生日, 佢地會幾個員工一齊唱生日歌, 帶動氣氛之餘又唔會令人覺得好老尷!!! 今餐飯真係食得好愉快!!! 有機會一定會再黎!!!😚😚
熱船長海鮮拼盤
Blue  Ocean