2022-10-19 21 瀏覽
之前有去過Coffeelin喺西營盤高街嘅舖頭,試過panini同咖啡,感覺都唔錯。今晚嚟到佢哋喺跑馬地嘅舖頭,本身都有少少期待。Boulevardier (rye whiskey, sweet vermouth and Campari)原來佢哋除咗有咖啡之外,亦有Bartender駐場。叫左杯Boulevardier,佢就好似係Negroni嘅表親,只係由gin轉成whiskey。Parmesan Truffle Fries (truffle aioli, parmigiano reggiano)薯條份量都幾足,配上Parmesan芝士絲,再點埋truffle醬,唔錯。Duck Ragu (pacherri pasta, confit duck, red wine sauce)一上擡已經聞到好香嘅鴨肉味,長通粉咬落夠哂彈牙,配上紅酒醬汁同蕃茄都幾醒胃。HV Meatballs (pork and beef, tomato sugo)肉丸由豬肉同牛肉混合而成,咬落都幾鬆軟,內裏亦有肉汁。Basque Burnt Cheesecake巴斯克焦香芝士蛋糕味道濃郁,如果可以再燒焦啲就perf

肉丸由豬肉同牛肉混合而成,咬落都幾鬆軟,內裏亦有肉汁。

Basque Burnt Cheesecake
巴斯克焦香芝士蛋糕味道濃郁,如果可以再燒焦啲就perfect啦。
HV Tiramisu (blueberry compote)
個tiramisu都幾濕潤,配上甜甜酸酸嘅藍莓醬,我都幾鍾意依個配搭。

整體嚟講,依度嘅食物都令我幾滿意,環境亦幾有情調,值得再次幫襯。
2022-10-19