餐廳: 寿々乃
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-05 15 瀏覽
跑馬地高質Omakase🍣 前牌去完日本返到嚟香港食呢一間Omakase簡直令感覺重回日本既感覺🥰而且呢一餐飯仲學咗好多嘢添👨🏻‍🍳廚師勁細心每一道菜之前都會介紹一下食材嘅產地 成個用餐體驗簡直就係出色😚感覺到師傅對Omakase既熱誠🍶餐廳既設計好似去咗日本嘅感覺木色系🏯廚師同客人嘅互動整體個氣氛環境都好令人舒服🌿🎋Dinner Menu ($1880) 🌟先付沖繩既特產海藻配上山芋泥 微酸甜海藻好開胃🤤千葉懸蜆鮮甜帶微微既海水味🌊配搭咗青瓜清爽 好有夏天嘅感覺🥰岩手縣蟹仔蟹仔細細隻估唔到勁多膏 淡淡醬油味🦀仲可以成隻食添季節の不一才🌟京都鱧魚清湯🍲京都蝦鱧魚身好結實 帶一點微微嘅細骨但原來係當地人嘅食法🐟 配上紅色梅子醬配上柚子湯底仲有啲蒪菜食落去好似有個啫喱包住好神奇 🤭🌟四國盧魚🐟肉生厚實比較清淡 非常合適第一道刺身 而且佢仲有三種食法配 醋橘 紫蘇花 同埋檸檬醋好開胃🤤🌟富山縣特產白蝦三食🦐刺身 刺身食到蝦身既甘甜 色澤透明 晶瑩剔透素揚 酥脆可口 送酒一流 🍶真丈 配搭上京都青椒仔🌶️同檸檬功序繁複質感彈牙 微微嘅蝦鮮味 好有驚喜👍🏼🌟北海道水八爪魚🐙一個食材有兩種唔同既口
跑馬地高質Omakase🍣 [寿々乃]
而且呢一餐飯仲學咗好多嘢添👨🏻‍🍳
餐廳既設計好似去咗日本嘅感覺木色系🏯
廚師同客人嘅互動整體個氣氛環境都好令人舒服🌿

🎋Dinner Menu ($1880)
🌟先付

真丈 配搭上京都青椒仔🌶️同檸檬功序繁複
質感彈牙 微微嘅蝦鮮味 好有驚喜👍🏼

🌟北海道水八爪魚🐙
一個食材有兩種唔同既口感
超巨型嘅觸手起咗皮再切成薄片食落去淋淋地 吸管位爽脆Wasabi醬最驚喜勁夾🤣🤣

🌟宮城赤貝

白身魚肉 肉質細緻鮮甜
🌟三重縣拖羅
大拖羅入口即溶 油脂飽滿魚油爆燈🤤
中拖羅 油脂豐富 而且食到魚身既鮮味
醬油漬赤身 揀選左與新嘅中間位勁滑又勁重魚鮮令到我對赤身大大有改變😍
🌟北海道根室市馬糞海膽
味道濃厚 回甘味重 好新鮮勁甜🤤

🌟甜品🍮
粟米慕絲 富良野哈密瓜🍈
一餐咁豐富嘅晚餐梗係要個完美嘅Happy Ending 粟米慕絲唔會太甜 帶有少少既粟米粒🌽配搭上哈密瓜勁多汁好好味🤤

味道 9.5/10
環境 9.5/10
推介程度9.5/10
📍寿々乃 (跑馬地)
跑馬地黃泥涌道163號地舖