2021-06-19 933 瀏覽
呢間💛茶飲店花斑茶社係元朗、屯門、新蒲崗、北角、西環、荃灣、荔枝角、尖沙咀都有分店,之前都試過佢嘅芋圓同茶飲都幾唔錯🤤今次再去北角分店encore外賣返屋企慢慢嘆~花豹芋圓(黃金底-醇香烏龍奶茶、微糖)主打五大配料、茶底不缺😎😎,茶底可以揀綠茶或者烏龍奶茶,仲可以揀正常/微糖。配料好豐富,份量都好多,有珍珠、寒天、紅豆、芋圓、仙草,仲有芋頭,所以其實有成6款先啱🤣🤣珍珠同寒天好有咬口,芋圓同蕃薯圓夠煙靭,仙草滑嫩,紅豆同芋頭都夠粉,加埋一齊食層次好豐富,加埋個茶底,凍食啱晒夏天。鳳梨冰茶(無糖少冰)佢嘅水果冰茶都幾出色,呢個鳳梨冰茶叫咗無糖突出好香醇嘅茶味,茶底我揀咗綠茶,入面仲會食到唔少鳳梨粒🍍食得出係新鮮鳳梨唔係罐頭甜到漏個種,所以整體好清新好fresh。人均消費:$60推介指數(10分為滿分):8.5分

花豹芋圓(黃金底-醇香烏龍奶茶、微糖)

鳳梨冰茶(無糖少冰)

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):8.5分
2021-06-19
20 分鐘 (外賣送餐)