#肚波尖沙咀 #肚波台式 #肚波奶茶・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・足料重料,但果茶太甜,奶茶formula又錯,嘥料😮‍💨~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍹 繽紛水果茶 微甜 HK$42・味道:3分甜都幾甜🥵,要加水溝淡。不過啲料真係好足好多,有蘋果、橙、菠蘿、芒果、青檸、百香果。茶底因為太多果甜所以飲唔出,淡口類嘅綠茶~・口感:好多嘢咬,唔澀嘅,消暑~💜 百變火龍果沙冰 少糖 HK$46・味道:最多只可以少糖,不過因為係沙冰所以飲落都可以接受,甜味都天然~・口感:有啲蘆薈粒同百香果,有嘢咬下都不錯~🧋 黃金珍珠鐵觀音鮮奶茶 走糖 HK$38・味道:呢個又真係太冇奶味冇0甜,唔可以話係奶水,但就好似飲緊自己hea沖嘅鐵觀音加兩滴奶咁🤨個formula錯咗-.-・口感:黃金珍珠煙韌嘅而且冇黑珍珠浸糖水咁甜,茶底都香而且唔澀。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:其實好足料,但因為啲formula好錯所以本波覺得好可惜,嘥料~改改條formula就perfect!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
#肚波尖沙咀 #肚波台式 #肚波奶茶
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
足料重料,但果茶太甜,奶茶formula又錯,嘥料😮‍💨~

🍹 繽紛水果茶 微甜 HK$42
・口感:好多嘢咬,唔澀嘅,消暑~
繽紛水果茶

💜 百變火龍果沙冰 少糖 HK$46
・口感:有啲蘆薈粒同百香果,有嘢咬下都不錯~

🧋 黃金珍珠鐵觀音鮮奶茶 走糖 HK$38

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~

2023-07-22
外賣自取