2019-04-20 32 瀏覽
今日老闆不在,可以偷雞去遠D食lunch … 正! 同事建議去銀行中心食,食完去行下間lego舖頭wow😂佢帶左我去銀行中心入面既Le Viet🇻🇳佢話上次食左個海南雞🐓飯餐,又抵食又大份,餐廳地方都大,坐得舒服,所以想再返黎食。佢個名就叫Le Viet,其實佢唔係只得越南野食wow! 😋其實泰式越式都有,好多選擇。🥳睇到menu有燒木棉魚🐟好似好正咁! 雖然lunch hour同埋兩個人食條魚好過份,但難得我呢個同事又肯陪我癲! 哈哈🤪所以套餐就諗住都係叫一個就得,大家share黎食。先黎左個套餐既香茅燒豬頸肉撈檬🐷講真,一個人食好似真係太多! 我地兩個人share就剛好,留返D位食個燒魚。先講燒豬頸肉,夠哂香,薄切得黎有肉香同口感,一D都唔un,又香又軟! 香茅味唔算好重,反而有少少炭味似炭燒! 一碗有足足六大塊,又抵食又好食👍🏼👍🏼下面撈檬既粉同配菜🥗都一樣好足夠,有齊哂紅蘿蔔絲、芽菜、生菜、亦都夠哂蔥同蒜粒,加埋個撈汁既甜酸汁好惹味! 個汁點下豬頸肉一樣好食😋😋越期待個木棉魚,就越覺得時間過得慢,都明白燒魚係會耐D! 😅好彩佢都完全冇令人失望,一上枱真係好香! 原枝香茅同條魚🐟

咸檸梳打

香茅燒豬頸肉撈檬

香茅燒木棉魚

越期待個木棉魚,就越覺得時間過得慢,都明白燒魚係會耐D! 😅好彩佢都完全冇令人失望,一上枱真係好香! 原枝香茅同條魚🐟一齊燒,仲要用粗鹽🧂舖面,所以夠哂香! 我覺得如果可以跟埋一D青檸上會覺提味,不過佢都有跟個辣汁既,點左少少發現,好辣🔥哈哈,講返個魚既肉身都好鮮,用鹽封左所以入面既魚肉有淡淡既鹽香同香茅味,好香🍲雖然肉身有少少乾,不過無損口感,整體都有9分!!! 值得我等左佢一陣🥳
芒果糯米飯

最後都唔會少得要叫芒果糯米飯🥭佢呢度都好抵食,55蚊一份係3-4人份,又有哂黑白兩色既糯米🍚芒果甜度剛剛好,係白色既糯米飯有少少硬,好彩佢都夠熱同埋多椰奶,夾埋芒果一齊食好正,食完真係唔想再繼續返工😅😂
2019-04-15
香茅燒豬頸肉撈檬