2020-12-12 78 瀏覽
今次行到銅鑼灣市區嘅外圍,發現都有好多嘢食,可能因為租金冇咁貴,嘢食價錢都相對比較合理!第一次喺越南店度打邊爐, 見兩人只係需要$138就食到,梗係要試吓😋呢一間舖都好友越式嘅感覺,幾有設計感。火鍋嘅材料係佢定嘅,食材有熊本一口牛、手切牛肉、漿爆牛丸等等。而湯底就係平時越南湯麵嘅湯底~見唔見到啲一口牛雪花嘅紋路好靚,食落口都好軟身😚串燒可以任意揀要咩肉,我哋就豬牛雞各叫一串~最重要係佢後面嘅沙嗲醬!!!簡直就係提升晒串燒嘅味道,仲要可以見到佢份量非常多~仲有好多花生粒喺入邊,我食火鍋都點一點佢🤣🤣馬拉盞炒通菜嘅蒜蓉味好香!以為佢會辣點知唔會🤪打邊爐一定要叫嘢飲,所以叫咗椰汁冰,比起平時飲開嘅椰汁冰甜味冇咁多,椰味更加出😯店員嘅服務非常友善,食晒所有嘢之後仲有椰汁紫米露送💕好豐富咁作結!

而湯底就係平時越南湯麵嘅湯底~
一口牛
見唔見到啲一口牛雪花嘅紋路好靚,食落口都好軟身😚
串串燒

馬拉盞炒通菜