今日同男朋友出旺角搵嘢食 搵左呢間越南餐廳Le Viet🙆‍♀️ 佢仲有間分店喺銅鑼灣 好似都好旺好多人食咁💁‍♂️好彩我哋喺OpenRice訂咗位💁‍♀️ lunch仲未夠一點嚟到 已經見到個場九成滿咁滯 咁食物應該都有返咁上下水準 起碼新鮮啲先啦🙆‍♂️🙆‍♂️青木瓜大蝦雞絲沙律🥗 $75青木瓜絲原來同雞絲好夾💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️ 配埋花生好香!佢比嘅魚露醬味道偏酸酸甜甜 一啲都唔辣 好開胃💁‍♀️💁‍♀️蔗蝦 $42賣相同平時食開嗰啲唔一樣💁‍♀️ 食落感覺唔油膩 但係炸得有啲乾🙅‍♂️ 一定要醬汁食💁‍♂️ 中心嘅蔗都好甜 不過蔗汁唔算好多 整體味道中等啦💁‍♀️牛油焗大頭蝦 $228見佢食物去流快 應該都幾新鮮 就一於試吓!🙆‍♂️🙆‍♂️ 一共有兩隻 焗起好夠熱 拆出嚟食啖啖肉 好有蝦味 仲有好多蝦頭膏 橙橙紅紅看見都流口水 記得一定要食埋哦💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️燒菠蘿配朱古力醬 $48原來係切開一粒粒菠蘿 好似串燒咁攞去燒💁‍♀️ 燒完都仲有好多汁💁‍♀️ 但唔知係咪燒過頭 定個爐盤留低左啲焦 痴咗係菠蘿度 食落就有啲炭味🙇‍♀️ 好彩配朱古力醬冇咁覺😂

青木瓜大蝦雞絲沙律🥗

青木瓜大蝦雞絲沙律🥗 $75