餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2022-05-25 134 瀏覽
今日約左朋友再食呢間係尖沙咀既烤魚同打邊爐 小魚兒 Little Fish 店員仲好細心俾個籃我地放袋話怕整污租, 真係好貼心呀。我地一同四人叫左一個魚鍋🐠, 魚我地揀左 #江團魚, 因為我地都唔太食得辣, 所以湯底我地叫左 #豆品三重奏秘製醬香豆花 ,好好味呀,真係不得了😋個魚鍋黎到店員好貼心話水滾3分鐘後食得,真係唔係講笑,真係好好食👍🏾,本身條魚似少少煎過,令到魚味更香濃,勁香,食落魚脂豐富,魚皮有超多魚油連同每一啖魚肉都好滑,同埋食落感覺少少起膠,好有骨膠原感覺, 岩曬女仔食啦~ ♥️🌻🌻🌻🌻🌻湯底配菜有豆卜, 豆皮, 蒜頭同洋蔥等, 仲有配埋好香濃秘製麵豉醬, 魚肉同配料都索曬個湯味, 好惹味又唔會太鹹, ♥️真心正 , 食到底, 仲有驚喜, 有啲寛既薯粉係魚底, 食落好煙韌, 又索曬啲魚味同湯, 係勁好味, 正🌻🌻🌻🌻🌻之後點少得加個湯底打邊爐, 我地叫左 #鴨血 #炸午餐肉 #黑豚肉 #蓮藕 #炸魚皮 , 真係不得了, 鴨血好新鮮一啲都唔膻,食起黎有啲彈口同實, 唔似一般食果啲一夾就散開,要黎打邊爐好正,烚完都仲有原片係道,正😍🌻🌻🌻🌻#炸午餐肉 都係一個重點,午餐肉好有心機

#炸午餐肉 都係一個重點,午餐肉好有心機切到細細粒,又新鮮熱辣炸到好脆,直頭可以當小食食,一放底我地好快就食曬喇,真係太正喇,真心推介 😍😍♥️🌻🌻🌻🌻🌻

黑豚肉🐷黎到好靚,好似座山咁高呀,同埋肉色新鮮同埋油脂分佈好靚,好好味😍🌻🌻🌻🌻🌻

——————

#小魚兒 #魚鍋 #火鍋 #打邊爐 #尖沙咀好去處
#先食奇兵 #cineatkp #互follow #foodie #food #foodiehk
江團魚
炸午餐肉