2024-03-14 89 瀏覽
同朋友約會,日式燒鳥店都係一個好好嘅選擇。喺尖沙咀就發現呢間好好食嘅燒鳥店。餐廳有室內同室外位置,不過我就鍾意坐吧枱,睇住師傅燒。🔥先來一個小食-燒鱈魚乾燒魚乾係非常之香,加倍帶出魚鮮味。🔥職員再上一個調味盤顏色好靚😍,最左邊綠色開始係山椒粉,七味粉,一味粉,咖喱鹽,綠茶鹽,柚子鹽。🔥黑白生啤食燒鳥一定要飲啤酒。🔥左-雞頸;右-雞腿通常我都會試咗一口原味雞肉味道先,其實師傅燒嘅時候都會落咗少少調味,唔夠再自己調味。雞頸肉好嫩滑,雞腿肉更加嫩滑,啖啖肉,肉汁好鮮美!🔥左-雞心;右-食道雞心好香,冇內臟腥味。食道真係非常脆口索索聲,超級好好味!🔥左-糯米雞肉棒;右-芝士豚肉糯米雞肉串真係好香,外面係糯米燒得香脆,包住裏面嫩滑雞肉。芝士豚肉,豚肉燒得肉味好香,包住芝士軟腍腍好滋味。🔥燒日本番薯,秋葵番薯真係超香甜,秋葵加木魚碎呢個配搭都好好食。🔥燒飯團飯團兩邊燒得焦脆,飯入邊加咗飯素,紫菜包住熱辣辣食真係好香。🔥綠茶蕨餅仲有甜品做結尾,好滿足。價錢非常親民,燒鳥串係$38至$48,提燈都會有,好特別。每一樣都好好食, CP值超級高。

餐廳有室內同室外位置,不過我就鍾意坐吧枱,睇住師傅燒。

🔥先來一個小食-燒鱈魚乾
燒魚乾係非常之香,加倍帶出魚鮮味。

🔥職員再上一個調味盤

🔥黑白生啤
食燒鳥一定要飲啤酒。

🔥左-雞頸;右-雞腿
雞頸肉好嫩滑,雞腿肉更加嫩滑,啖啖肉,肉汁好鮮美!

🔥左-雞心;右-食道
雞心好香,冇內臟腥味。
食道真係非常脆口索索聲,超級好好味!

🔥左-糯米雞肉棒;右-芝士豚肉
糯米雞肉串真係好香,外面係糯米燒得香脆,包住裏面嫩滑雞肉。
芝士豚肉,豚肉燒得肉味好香,包住芝士軟腍腍好滋味。

🔥燒日本番薯,秋葵
番薯真係超香甜,秋葵加木魚碎呢個配搭都好好食。

🔥燒飯團

🔥綠茶蕨餅
仲有甜品做結尾,好滿足。

2024-03-11