呢間餐廳真係想食好耐,今次終於有機會試啦。因為自己好鍾意食海鮮,而呢度最出名既莫過於係熱船長海鮮拼盤(Seafood Platter😍),可按個人喜好去選擇三款五款八款既海鮮🦞仲可以係三款醬汁中揀選最喜愛既口味:檸檬牛油汁、胡椒牛油汁同埋卡薑蒜蓉汁。-🎈Seafood Platter B 今次分別叫左活鮑魚、小龍蝦、海蝦、扇貝、活青口配上檸檬牛油汁😚店員會好貼心咁係我地面前搖勻裝有海鮮同醬汁既藍色網袋,仲會問我地洗唔洗同佢一齊影相🤣一打開就有超香既牛油味,除左海鮮之外裡面仲有粟米薯仔同埋香腸,所以基本上剩係食呢個都飽飽地~~至於海鮮來說,鮑魚彈牙,其他海鮮都好新鮮,沾上醬汁,非常正🤤當然仲要叫埋香草蒜蓉包,蒜蓉包可沾上醬汁,簡直食到停唔到口(當然就咁食都已經好好食,因為有超多蒜蓉啊)-🎈蟹肉卡邦尼意粉 成個意粉都有好多蟹肉,食落去好Creamy,唔會太漏😌但因為食海鮮拼盤已經食到飽飽地,所以同友人都係好勉強先食得晒成個意粉🙈-🔸The Captain’s House 📍尖沙咀厚福街8號 H8 18樓

🎈Seafood Platter B

🎈蟹肉卡邦尼意粉