2021-11-23 71 瀏覽
去完黃金海岸游車河,FD話三聖有間餐廳食海鮮唔錯喎,咁當然要去試試啦!入到棠記,喺茶記果款,環境算OK,座位之間都好闊落。我們只得2個人,今次揀咗辣酒煮花螺,西蘭花炒斑球同花雕蛋白蒸蟹。花螺好快黎到,睇落個樣好似落左唔少辣椒好辣咁,食落又OK喎,未至於好辣。花螺煮得好惹味,食得出喺新鮮貨,嗦哂個辣汁,食到停唔落口,正!FD唔食得有骨啲魚,所以就揀咗西蘭花炒斑球。西蘭花炒斑球炒得幾有鑊氣,斑腩切得大大件,仲有差唔多15件,配埋啲西蘭花,成碟分量真喺幾大。斑腩食落好幼滑,口味清淡唔會蓋住魚啲鮮甜味,唔錯。花雕蛋白蒸蟹送上來仲好熱笠笠,花蟹今次未算大隻,不過肉都好厚實。已經食唔到啲花雕味,但是蟹肉好新鮮好鮮甜,一人食哂一隻都未夠喉。估唔到FD推薦啲海鮮餐廳真喺唔錯,以後入到三聖一定會encore!

花螺好快黎到,睇落個樣好似落左唔少辣椒好辣咁

辣酒煮花螺

FD唔食得有骨啲魚