餐廳: 金飯館
資訊:

o係YM2 附近覓個食,俾呢間地鋪櫥窗o既公仔吸引o左~ 中式飯館一直俾人o既印象都係可能比較傳統、樸實一d,但佢就用上大大隻卡通公仔招徠,甚有朝氣活力。店員亦都對客人非常之有禮貌,連有個阿姐淨係入o黎攞張外賣紙都多謝前多謝後o架!招牌蝦頭油炒飯($73) 無疑係餐廳o既重點推介,實物超足料,先有三隻大蝦,卷成蝦球狀,睇見都晒流口水,食落爽口味濃,未計飯裡面尚有唔少較細o既蝦仁。除o左蝦之外,仲有其他海鮮,蠔仔肥美,滑o都o都的,加埋元貝粒同掰開o左o既細魚肉,俾咁多餸我餐廳會唔會蝕本o架……!﹖蝦頭油盡得蝦頭蝦膏o既精華,加落加o左蛋、炒至黃色o既米飯,再瀋上多多蝦米,是香的。作為炒飯,佢都唔算好油膩、熱氣o個隻感覺。隨飯附有一兜菜脯,落埋就會多一點鹹香。另外叫o左一份3 隻小食雞翼($25/3隻,$35/5 隻),有兩隻口味,試o左蜜汁。呢個幾驚喜,濃甜o既蜜汁,瀋o左芝麻同黑椒去燒,所以會甜中帶辣。更重要o既係o個層皮,咬落去有少少似齋燒鵝o個個口感同味道,非常可口!下面鋪o左椰菜,吸滿d 汁,當然係要食埋。個炒飯可加錢跟餐飲,只有最common o既飲品可以揀,選擇唔多。檸檬茶

招牌蝦頭油炒飯 ($73)

菜脯

蜜汁雞翼 ($25/3 隻)
蜜汁雞翼
食物

個炒飯可加錢跟餐飲,只有最common o既飲品可以揀,選擇唔多。檸檬茶標示住係「手攪」檸檬茶(凍飲加$8),一於試下你咩底蘊。佢其實唔大分別,不過都加o左少許青檸粒,同埋隻杯幾靚~
手攬凍檸茶 (加$8)
蜜汁雞翼
手攬凍檸茶 (加$8)