作為米線愛好者,黎緊開始去試唔同地區嘅米線!呢間餐廳呢辣有分酸辣同麻辣。💪🏻 雲家米線 - 麻酸辣小辣($63)呢間米線超足料,勁大碗 (細食嘅朋友記得叫小米線,因為真係分分鐘大碗到食唔晒㗎🤣)一碗有齊腐竹、冬菇、雞絲、雞翼、魚春卷、螺旋草、台灣腸仔,仲有必備配料芽菜、韭菜、酸菜、芫荽蔥等。雞絲一絲絲嗦晒湯,夠晒惹味😋 冬菇大大隻,要兩啖先食得晒😂 湯底夠濃味但一啲都唔油。小辣對我嚟講唔夠辣,下次可以試下中辣。米線仲有我鍾意嘅螺旋草,份量勁多,感覺夠纖維夠晒健康💪🏻 米線都煮得啱啱好,軟實適中,有少少煙韌。💪🏻 腩肉炸醬小鍋米線+肥牛蘿蔔 -酸辣小辣 ($64)炸醬夠晒惹味又夠乾身,令到個湯底更加濃郁。腩肉煮得入味又唔算太肥!蘿蔔都夠清甜又無渣😋 肥牛肥瘦適中,都有牛味。另外仲叫咗小食,全部小食都超大份😛 份量大到唔係一個小食,直頭可以當做一個餸🤣💪🏻 涼拌墨魚頭 ($46)酸酸辣辣,食落好開胃,墨魚頭都夠晒爽口彈牙!💪🏻 秘製豬頸肉 ($47)超香口,油香突出,一口一舊,食到停唔到😋💪🏻蒜泥白肉 ($42)大大碟好惹味,蒜泥超香但又唔會食到個口一大陣蒜頭味🫢 白肉好好食,爽口又唔覺膩

💪🏻 雲家米線 - 麻酸辣小辣($63)

💪🏻 腩肉炸醬小鍋米線+肥牛蘿蔔 -酸辣小辣 ($64)

💪🏻 涼拌墨魚頭 ($46)
酸酸辣辣,食落好開胃,墨魚頭都夠晒爽口彈牙!

💪🏻 秘製豬頸肉 ($47)
超香口,油香突出,一口一舊,食到停唔到😋

💪🏻蒜泥白肉 ($42)
大大碟好惹味,蒜泥超香但又唔會食到個口一大陣蒜頭味🫢 白肉好好食,爽口又唔覺膩!

米線都係可能自選配料,所以都容易揀到gym friendly嘅選擇!

味道:8.5/10
性價比:9/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym Friendly)
雲家米線
雲家米線