見到好多人都推介呢一間係上環嘅終於的起心肝去試吓啦!呢度環境好乾淨,坐得又舒服,唔會有平時食車仔麵嗰種好迫又要食得好急嘅感覺。雖然佢價錢比平時嘅車仔麵貴少少,但我真心覺得好值得!特別要讚一讚佢餸嘅份量,真心超級多!!食完真係有種飽到上心口嘅感覺!所以細食嘅朋友記得揀少麵啊~.《三餸套餐 - 黑松露雞肉水餃、極品牛腩條、醬燒豬軟骨、豬紅、魚皮餃、紫菜粗麵配滷水汁》$55+$36《三餸套餐 - 黑松露雞肉水餃、極品牛腩條、入味豬大腸、香煎午餐肉、紫菜粗麵配咖喱汁》$55+$24前排睇youtube見到有人食呢度嘅黑松露雞肉水餃,終於明佢點解話呢個水餃係癲㗎!首先黑松露味真係好香好香,有一種食緊高級車仔麵嘅感覺。雖然雞肉味唔係好重,但配埋啲香菇同生菜,所有嘢加埋一齊就好夾好好味~名副其實皮薄餡靚!😋所有肉類都好好食,特別係極品牛腩條!!佢真係冇改錯名,肉質完全唔韌,好腍好入味!!另外豬軟骨都一樣,好入味!湯底方邊,今次揀嘅滷水汁同咖喱汁都唔錯,個人比較鍾意滷水汁多啲,甜甜地好特別,而亦都唔會過鹹搶走曬啲餸本身嘅味道!咖喱汁就有一種港式咖喱魚蛋嗰種味道,唔辣嘅~.《咖喱魚蛋豬皮雙拼》$22實不
《咖喱魚蛋豬皮雙拼》$22
實不相暪,今次係我哋人生第一次食豬皮🙈然後我就愛上左~超級有驚喜!腍得來又有咬口,好好食呀~~另外魚蛋雖然係陳皮魚蛋,但陳皮嘅味道唔會太重,加上咖喱味好入味,令到我反而覺得有一陣陣嘅陳皮香味,唔會太濃。
《千杯不醉雞翼 - 三隻》$22
第一次食熱辣辣嘅醉雞翼,原來都唔錯喎!雞翼好大隻,肉質鮮嫩。酒味唔會話太濃,個人覺得如果再重少少走未我都接受到!
《唐生菜》$20
正正常常,都算幾新鮮。
三餸套餐
極品牛腩條