2024-03-16 65 瀏覽
話說當日食開汕頭牛肉火鍋都知道喺香港食係比較昂貴,但呢一間616火鍋店一直以來都好出名,但我仍然都冇試過,於是我今次要試一試。我8:30後入座,所以另外單點有八折,湯底叫咗牛骨湯底,飲落去都好清,而且真係試得出有牛骨而熬製,當中湯底由蘿蔔、牛骨、牛腩等等材料。叫咗啲比較吸引嘅牛肉,而當中我認為最出色嘅係手打牛筋牛丸,食落去真係非常之爽口,當嗌咗一碟有半單嘅時候,真係完全覺得唔夠,好想食完再食,不過因為店舖都有好多款牛肉嘅選擇,所以都係試試其他。其他牛肉方面都非常之新鮮,而且上菜好快,而且唔係剩係得牛方面可以食,菜類或者其他配菜都有唔同選擇。今次二人食咗五百幾蚊,我覺得非常之抵,我會再光顧。🥰🥰

今次二人食咗五百幾蚊,我覺得非常之抵,我會再光顧。🥰🥰