2019-01-10 112 瀏覽
今日同幾個同事食飯去咗呢間西餐廳, 其實lunch menu都幾抵幾吸引,但係我地見到餐牌有龍蝦仲吸引,於是就決定豪氣啲試下喇我哋嗌咗一個set lunch同埋一啲散叫嘅粉同pizza。 跟set lunch嘅菠蘿梳打同龍蝦湯都好好飲軟殼蟹沙律, 軟殼蟹好大隻而且好脆,沙律係日式麻醬沙律而唔係落沙律醬,感覺冇咁膩set lunch的芝士龍蝦蜆殼粉,個鐵盆放好耐都仲keep到熱,芝士好香,都有唔少龍蝦肉,食落彈牙黑松露芝士薯條, 跟餐加24蚊的小食。有足夠嘅黑松露味但係有太多,薯條係粗身偏軟身,唔係又瘦又脆果款,食完唔會覺得口乾。紅酒煮牛肉蜆殼粉,第一啖食落有好香濃嘅紅酒味同牛味,溫和得黎又好夠味, 蜆殼粉入面收藏咗好多牛肉汁,食落好juicy蕃茄肉丸, 肉丸有8粒,份量都幾多,而且 兩塊已經烘到好香脆嘅麵包伴碟, 麵包可以搽肉丸嘅蕃茄汁一齊食,唔好浪費等左一段時間,重頭戲終於到龍蝦pizza同佢餐牌張相一樣, 成隻龍蝦pizza上面,賣相相當吸引!! 初時仲擔心龍蝦肉未起出嚟,但係我地嘅擔心係多餘, 龍蝦肉已經大大粒咁分佈pizza上面, 當時以為龍蝦頭同龍蝦身都係得番個殼, 點知同事

菠蘿梳打

龍蝦湯

軟殼蟹沙律

黑松露芝士薯條

等左一段時間,重頭戲終於到
龍蝦pizza
同佢餐牌張相一樣, 成隻龍蝦pizza上面,賣相相當吸引!! 初時仲擔心龍蝦肉未起出嚟,但係我地嘅擔心係多餘, 龍蝦肉已經大大粒咁分佈pizza上面, 當時以為龍蝦頭同龍蝦身都係得番個殼, 點知同事手多用匙羹刮一刮,原來頭同身入面都釀咗好多餡料, 有一啲蕃茄同一啲磨菰嘅蔬菜類餡料!非常驚喜!

好耐冇食過能夠拉絲, 然後面隔離嗰塊餡都會拉走嘅pizza

香蕉pizza拼雲呢拿雪糕,pizza底好脆好易食!雪糕係pizza上面會慢慢溶,加上朱古力醬同似係煮過嘅香蕉一齊食,甜度岩岩好,一凍一熱之餘,pizza皮脆口香蕉同雪糕又淋,口感非常豐富!

多人一齊食飯就可以share食,每樣都試下,又抵食