以前有同朋友係「ATUM Restaurant」食過生日飯,知道呢間餐廳嘅下午茶茶點賣相好精緻,都對個下午茶心動咗好耐~呢日藉住一週年紀念日終於都去咗試~男朋友提前一個星期就book好咗位,當日4點去到幾乎都滿座~「ATUM Restaurant」位於尖沙咀K11,餐廳裝修有格調,室內佈置有藝術感~下午茶套餐$458,加一合共五百,包24粒甜鹹點拼盤,2個英式鬆餅,同埋2杯野飲。甜點鹹點拼盤——擺盤整齊乾淨,賣相都超精緻,猶如一件藝術品,打卡一流!味道方面個人覺得鹹點整體味道都唔錯,未去到話好好食好有驚喜,但都不過不失。甜點方面就有少少失望,甜點整體味道都係偏甜,而我同男朋友都唔係太鐘意食太甜嘅野,所以馬卡龍呢類甜點唔係太適合我哋。飲品方面——有各式咖啡、茶、mocktail、cocktail任君選擇,男朋友就揀咗杯青瓜·薄荷·青檸梳打,味道唔錯,好清爽!而富有試伏精神嘅我就盲點咗杯推介飲品,原來係杯椰子咖啡,味道都ok,咖啡味較淡,同埋稍甜咗少少~整體來講,食物賣相好精緻,味道一般,如果係節日或者紀念日去打打卡係一個唔錯嘅選擇~🧡下午茶Set($458)🧡青瓜·薄荷·青檸梳打🧡推介飲

🧡下午茶Set($458)
🧡青瓜·薄荷·青檸梳打
🧡推介飲品