2023-03-29 150 瀏覽
6點幾係將軍澳海濱行完,睇吓附近有咩食,見到呢間西餐廳,入面燈光好柔和,趁未到繁忙時間,就入去試吓啦。職員好Nice,入到去好快安排我哋入座,好幸運我哋安排咗坐梳化嘅位置,梳化位好大,附近又有啲植物,成個氣氛感覺都好好,餐廳播嘅英文歌全部都好啱聽😁😁好快咁叫左精選二人餐,坐一陣傾左陣計,嘢食都陸續送上。甘荀忌廉湯及麵包:湯好濃郁,仲食到有少少甘筍。面包好味,由其個醬,有少少麻醬再加蛋黃醬嘅味道。時日沙律🥗:超多配料,蕃茄,粟米,青瓜,紅腰豆再混合黑醋,超有異國風情嘅味道法式生牛肉他他拌鵪鶉蛋及法式多士:個名超長😹😹,一啲都唔簡單,食生牛肉食得多會好溜,但係佢入面加咗胡椒同蔥,增強左個口感之餘又入口好清新6點幾係將軍澳海濱行完,睇吓附近有咩食,見到呢間西餐廳,入面燈光好柔和,趁未到繁忙時間,就入去試吓啦。職員好Nice,入到去好快安排我哋入座,好幸運我哋安排咗坐梳化嘅位置,梳化位好大,附近又有啲植物,成個氣氛感覺都好好,餐廳播嘅英文歌全部都好啱聽😁😁好快咁叫左精選二人餐,坐一陣傾左陣計,嘢食都陸續送上。甘荀忌廉湯及麵包:湯好濃郁,仲食到有少少甘筍。面包好味,由其個醬,有少少麻醬再加蛋黃醬

法式生牛肉他他拌鵪鶉蛋及法式多士:

法式生牛肉他他拌鵪鶉蛋及法式多士:

生蠔set 加一杯白酒(另叫)$98:
因為覺得好抵,所以就叫咗一set。有三隻生蠔,男朋友食兩隻,我食一隻,啱啱好😁唔會太鹹,有少少海水味,好容易入口,除咗茄汁同埋檸檬,佢仲配咗一個醋,好傳統嘅我哋淨係落咗檸檬同茄汁,好新鮮同好鮮味。

墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉🍝:
上枱嘅時候出晒煙,熱騰騰。有2粒帶子,3隻蝦蝦,墨魚汁意粉真係好黑😂,但佢唔係得個黑字,每條意粉都勁掛汁,好入味。
帶子每邊都燒得啱啱好,🦐好實肉,好趙口。

炭燒澳洲肉眼牛扒配波士頓龍蝦尾:
牛扒好適合鍾意重味嘅人,肉好林~唔會咬唔到。龍蝦尾已經起咗肉,仲有蒜蓉龍蝦汁淋起面,半
伴碟有少少椰菜花,仲有一撻甘筍忌廉醬好creamy,仲有烤蒜頭。

職員話佢哋好多人叫鴛鴦,不過晚上唔想奶茶~所以叫咗偽鴛鴦。😏😏朱古力底/Tiramisu底配上咖啡冰。我就揀咗Tiramisu底,然後整杯飲品都好似食緊甜品咁~好特別 值得推介!

夜晚出邊停車場有燈飾,令到整個感覺都好浪漫,推薦大家係將軍澳的話,可以嚟呢間餐廳,享受吓豐盛嘅晚餐同舒適嘅環境。

偽鴛鴦
生蠔加白酒set