2017-05-05 230 瀏覽
難得踏足荃灣,賴生知道《亞玉豆腐花》荃灣分店因爲同隔離舖競爭既關係做緊全線半價 不得了!賴生就向屈小姐撒嬌問下可唔可以陪佢食碗芝麻糊啦~ 溫柔體貼又善解人意(重點係超為食)既屈小姐梗係Say yes 啦!去到《亞玉》,果然有條人龍排緊隊買野食,而舖頭亦都大大隻字寫住全線半價呀!芝麻糊$8蚊碗,黑豆豆腐花都係$5碗咋!賴生即刻買左碗芝麻糊(熱)同黑豆豆腐花(熱)同屈小姐一齊食夾埋先手$13蚊咋,如果係元朗食⋯$13蚊都食唔到芝麻糊!芝麻糊(熱):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️亞玉既芝麻糊真係會令人著迷嫁!本身屈小姐唔係咁鍾意食芝麻糊既,但賴生比佢試左一啖之後,佢既Bling Bling眼就即刻出現啦,仲同賴生爭食添啦!呢度既芝麻糊真係好濃好杰身,芝麻味勁香濃,味道香氣都一流,石磨先做到嫁!而且唔會太甜,食到芝麻既味道!好出色!黑豆豆腐花(熱):⭐️⭐️⭐️⭐️話明亞玉豆腐花,豆腐花絕對係佢既信心之作,但相比起芝麻糊,略略遜色左少少! 雖然佢有薑汁,糖水同黃糖任你加,不過我地只係選擇左薑汁,薑汁味濃香!同埋我地想試清楚豆腐花既味道麻總括黎講,豆腐花口感一流,超滑溜,不過豆味唔算出,如果有更濃豆味就超一流啦提提大家食豆

夾埋先手$13蚊咋,如果係元朗食⋯$13蚊都食唔到芝麻糊

芝麻糊(熱):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

,仲同賴生爭食添啦

黑豆豆腐花(熱):⭐️⭐️⭐️⭐️

雖然佢有薑汁,糖水同黃糖任你加,不過我地只係選擇左薑汁
,薑汁味濃香!同埋我地想試清楚豆腐花既味道麻

提提大家食豆腐花最好食熱,豆味同口感會好D!

後記:其實有咁既競爭對市民同食客係好事,可以享受廉價既美食,當然,前題係2間舖都站得住腳有錢賺啦
!我地黎親荃灣都會支持你地嫁

#豆味最高
#口感其次
黑豆豆腐花
2017-04-15
$6.5 (晚餐)
黑豆豆腐花
  • 芝麻糊(熱)
  • 黑豆豆腐花(熱)