2020-09-21 213 瀏覽
探完朋友同bb喺附近食埋晚飯,上網搵到呢間評價極好嘅餐廳,隱藏係淘大商場對出嘅角落,位置唔太顯眼,行近就見到轉角有大大個霓虹燈logo,非常容易辨認。手打鮮蠔湯鮮味濃郁,蠔味突出之餘仲有好香嘅菇茸作為餘韻,口感順滑,每一啖都係享受,好有驚喜!黑松露薯條幾乎係我哋每次食西餐必點,松露落得好大方,香味濃郁,混入少許芝士,極度邪惡。食厭咗牛肉漢堡,今晚特意點咗炸魚漢堡,魚柳大大件,即叫即炸,入口外脆內嫩,配上健康嘅牛油果、蕃茄、生菜同清新嘅他他醬汁,係完美嘅配搭!牛肝菌意大利飯水準亦好高,米粒熟而不爛,帶些少咬口,濃稠嘅醬汁帶嚟黏稠順滑嘅口感,混入露筍令成個risotto更加清新,減低膩滯感。香煎鵝肝兩面煎成金黃色,香氣四溢,入口係滿滿嘅邪惡滋味,令人齒頰留香。酷愛mojito嘅先生點咗一杯無酒精嘅薄荷青檸梳打,加入青瓜感覺格外清新。今晚點嘅每一道食物都令人非常滿意,特別係手打鮮蠔湯,令人印象特別深刻,餐廳食物水準極高,而且價錢合理,難怪一直好評如潮。
法式手打鮮蠔湯

黑松露薯條