2022-11-25 469 瀏覽
尖沙咀亞士尼道/漢口道一帶出名多好嘢食,最近蕃薯妹行過見倒一間好吸引嘅拉麵小店,裝修好靚,牆身係非常吸睛嘅漫畫風,仲放咗好多大大小小嘅bearbrick響店內裝飾,Joe Cool同老夫子坐響座位上充當陪食員🥰 絕對令途人大有意慾入去食碗麵打打咭😍蕃薯妹唔好彩,咁啱今次有其他客人坐咗陪食員張檯🥲 只可以遠遠咁欣賞佢哋~搜尋一下,原來係日本人氣過江龍拉麵店,一郎 ichiro 來自日本東京🇯🇵,所有原材料都堅持由日本進口,保留一郎君精神🔥!呢度嘅拉麵有5款選擇,分別係👇🏻🤍白郎君 - 九州傳統拉麵🤎柴郎君 - 鰹魚醬油拉麵🖤黑郎君 - 特製黑蒜拉麵❤️‍🔥赤郎君 - 激辛地獄拉麵💖限定君 - 唔同時期推出唔同嘅限定口味另外仲有幾款日式小食。值得一提嘅係呢度嘅叉燒非常特別,佢哋係用慢煮嘅方式去處理,質感有別於一般嘅拉麵店,肉質偏瘦但軟嫩,口質都幾得意😆限定君 - 極 · 黑松露慢煮黑豚拉麵 $188呢期嘅限定君係黑松露口味,一上檯已經聞到極濃郁嘅黑松露味,拉麵上面亦係滿滿嘅黑松露片🥰 冇諗過豚骨湯底可以同黑松露咁match,食落口又唔會係過份濃烈嘅黑松露味,唔會覺得好膩。豚骨湯底濃厚,掛湯能

呢度嘅拉麵有5款選擇,分別係👇🏻
🤍白郎君 - 九州傳統拉麵
🤎柴郎君 - 鰹魚醬油拉麵
🖤黑郎君 - 特製黑蒜拉麵
❤️‍🔥赤郎君 - 激辛地獄拉麵
💖限定君 - 唔同時期推出唔同嘅限定口味

另外仲有幾款日式小食。

限定君

限定君 - 極 · 黑松露慢煮黑豚拉麵 $188

呢期嘅限定君係黑松露口味,一上檯已經聞到極濃郁嘅黑松露味,拉麵上面亦係滿滿嘅黑松露片🥰 冇諗過豚骨湯底可以同黑松露咁match,食落口又唔會係過份濃烈嘅黑松露味,唔會覺得好膩。豚骨湯底濃厚,掛湯能力超強,每一啖都好滿足🥰

赤郎君

赤郎君 - 激辛地獄拉麵 $98
原來又唔算好辣,只屬少辣,辣味唔會蓋過濃郁嘅豚骨湯頭,朋友仔話好好味😋
隻糖心蛋好好味🤤個流心蛋黃好正~

溫泉流心玉子冷豆腐

溫泉流心玉子冷豆腐 $38
打開軟滑嘅凍豆腐,入面係用上‘日本新紀元卵’嘅流心溫泉蛋,蛋黃帶有濃郁蛋香味,再加上鰹魚碎同淡淡嘅醬油,一個字:好味!🤤

唐揚炸雞

唐揚炸雞(4件) $38
外層脆卜卜,內裡雞肉嫩滑🥰 唔厚粉唔油膩,好味😋

靜崗蜜瓜梳打
靜崗蜜瓜梳打 & 靜崗抹茶可樂 $26@
比較推薦靜岡蜜瓜梳打,清甜蜜瓜味好正👍🏻

💮食飽飽,仲可以抽獎💁🏻‍♀️
依家凡消費滿$100,可以扭蛋抽獎1次,如此類推🥰 一等獎係「100% Bearbrick Series 44盲盒」😱 我親眼見証隔離檯抽中一等獎,而我呢….多謝惠顧啦😂🥲

2022-11-15
限定君