2021-08-17 127 瀏覽
我係俾打卡點心吸引左黎😂所以決定收工過來會一會佢。一出地鐵🚇站就係,勁方便!.每次食點心,我都一定會叫的流沙奶黃包。一拿上手熱辣辣🔥我證實左係佢流的!係流沙🤣睇得又食得.貪心的我仲叫了點心拼盤,有鮑魚燒賣、金箔蝦餃、紅菜頭餃,仲有玫瑰花造型嘅蓮蓉包🌹🌹夠哂有特色。紅菜頭餃我是第一次食,幾有新鮮感。鮑魚燒賣真係有鮑魚嫁!!!.鮑汁響鈴鮮雞卷🍗傳統點心一樣有水準👍🏻同一般鮮竹卷不同,雞卷雖然俾汁浸了,但仍然脆口。.黑白米網野菌腸粉表面佢係一條普通腸粉,但咬一口就會發現中間有一層脆皮!有腸粉的軟糯,有米網的脆感。打破我對腸粉的一般口感😋.一籃紫🧺紫色的鬆脆外皮,入面包住的係黃心蕃薯,入面香甜,外面炸的鬆香,外形就好似一個迷你蕃薯🍠一定要趁熱食!.清酒雲吞雞未食已經聞到好香清酒味,果然真材實料。雞仲煮到岩岩好,肉質嫩滑多汁。.最後叫了個甜品,為今日滿足的一餐畫上完美的句點。🀄️名為十三么,其實係椰汁斑蘭糕,味道清甜,椰汁同斑蘭味道配合得岩岩好☺️呢餐絕對打卡able 😆.地點仲好方便,美孚站一出就到。係絕對會encore的餐廳😆😛
鮑汁響鈴鮮雞卷🍗
一籃紫🧺
清酒雲吞雞
未食已經聞到好香清酒味,果然真材實料。
雞仲煮到岩岩好,肉質嫩滑多汁。
三隻小豬
盆滿砵滿