OPPA Coffee Bar Restaurant

2022-11-19 68 瀏覽
呢間餐廳位於尖沙咀嘅橫街 附近幾條街都有好多韓國餐廳😻 睇網上介紹 呢間餐廳最吸引我嘅就係熔岩芝士飯 呢日就嚟咗呢間餐廳朝聖吓雞肉蛋漿熔岩炒飯初初上檯嘅時候 只有一個炒飯喺鐵板上面 之後店員會倒入蛋汁 再放上芝士絲 跟住就係火槍表演🙊 見住芝士慢慢溶 蛋又慢慢熟 真係好治癒 燒到啲芝士有咁上下金黃色🧀 店員就開始幫我地攪拌 芝士同蛋都包住啲飯粒 最後就係最打卡嘅時候 店員會將飯拉起 見到有成約40cm嘅拉絲 真係太邪惡啦🐷 食落味道真係好濃芝士味 炒飯用咗紫菜嚟炒 啲紫菜即刻令韓風味強烈咗好多呀 見到檯檯都必點呢個菜式🥰 睇嚟大家都係芝士控 衝住呢個熔岩飯而嚟呀韓國泡菜煎餅呢個煎餅份量真係幾多 有8大塊 煎餅唔會有過酸嘅問題✌🏻 有少少泡菜嘅辣 唔係淨係得泡菜味 仲有泡菜粒喺煎餅入面㗎 泡菜真幾爽口㗎😗泡菜芝士紫菜包飯飯卷係我去韓國必食嘅菜式 簡單嘅菜式更加食到食材嘅味道😉 飯卷入面有紅蘿蔔 蛋絲 芝士同泡菜 食落芝士味道都幾突出㗎😚食完呢餐 我腦海仲成日諗住佢嘅芝士熔岩飯 如果你好鍾意食芝士 一定一定要嚟食呢間餐廳😎

韓國泡菜煎餅
韓國泡菜煎餅