見最近天氣凍凍地 真係好想打邊爐但係普通打邊爐又好悶 今日喺九龍灣終於搵到呢一間食粥底火鍋嘅餐廳我哋帶咗個龍蝦餐試吓 套餐包既野都幾多 有開胃涼菜兩碟啦 又有湯飲又有冰鎮鮑魚再加八個配料同埋一盤海鮮 本身就個燉湯都冇咩期望 估唔到係咁足料 好多花膠同雞腳同埋湯得出係真係原味都冇乜落味精呢度除咗罐裝嘢飲任飲之外 仲提供左竹蓆茅根水 我覺得打邊爐配合竹蓆茅根水係完美嘅組合🥰🥰另外唔好睇小呢兩碟開胃小菜都幾好食佢仲有一個蒜蓉泰醬焗青口 平時唔係好食青口嘅我都覺得超級好食佢個泰式醬配合蒜蓉極好味佢有冰鎮鮑魚同埋新鮮鮑魚揀 我哋就揀咗冰鎮鮑魚 味道甜甜地幾好 鮑魚都係幾大隻下 唔錯唔錯👍🏻👍🏻食完一輪頭盤已經超滿足 不過見到依個主角出現都流晒口水啦 個個海鮮都超級大隻極度新鮮 我哋跟返佢張指引就輪着咁樣整啲嘢先 果然好鮮甜熟到啱啱好呢啲安格斯肥牛又係送嘅 佢超級好食 牛嘅肥到啱啱好 牛味好出 好好食另外我哋仲嗌左8款配菜食 食完呢個仲有粥底火鍋食埋 嘩!!!超級滿足真係😆😆😆總括嚟講呢間餐廳真係極度推薦!!!我哋只不過係兩個人食佢就提供咗咁多嘢食 同埋每一樣野都係超新鮮超大碟好好食服務態度又非

我哋帶咗個龍蝦餐試吓

另外唔好睇小呢兩碟開胃小菜都幾好食

佢個泰式醬配合蒜蓉極好味

總括嚟講呢間餐廳真係極度推薦!!!
我哋只不過係兩個人食佢就提供咗咁多嘢食 同埋每一樣野都係超新鮮超大碟好好食服務態度又非常之好😚😚