餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2021-07-10 83 瀏覽
唔知有無人同小編一樣係嗜辣愛好者呢😽(不過淨係食到小辣咋~)有間備受吹捧嘅麻辣烤魚餐廳 仲有各款川菜更推出首創嘅鳳梨香辣豆花烤魚💛 決定試一試!🔖 江團魚 (鳳梨香辣豆花烤魚)共有三款魚可以選擇 海鱸魚、江團魚、凌波魚「海鱸魚」肉質較滑同厚實「江團魚」屬高蛋白的魚類 而且脂肪含量非常低重點係魚骨大條鮮明 沒有小刺骨「凌波魚」肉質細嫩 亦都係無咩小刺骨口味亦有多種選擇 真係好難選擇😂▪️麻辣魚春魚香豆花▪️黃金香辣海鮮豆花▪️鳳梨香辣豆花▪️鮮花椒BB豆花▪️活火山泡椒剁椒豆花▪️毛血旺香辣▪️老壇酸菜豆花▪️黃金蒜香魚 (唔辣)由於樣樣都好似好好食咁 於是揀佢首創嘅招牌於是就揀咗「鳳梨香辣豆花」喇💛味道好特別 令魚肉辣辣地又帶點鳳梨鮮甜真係別有一番風味٩(„❛ ֊ ❛„)♪小編仲加咗圓薯粉同土豆 索晒湯汁 簡直一流但薯粉比起本身包埋嘅寬粉 則覺得後者比較好食
唔知有無人同小編一樣係嗜辣愛好者呢😽
(不過淨係食到小辣咋~)
有間備受吹捧嘅麻辣烤魚餐廳 仲有各款川菜
更推出首創嘅鳳梨香辣豆花烤魚💛 決定試一試!

🔖 江團魚 (鳳梨香辣豆花烤魚)
共有三款魚可以選擇 海鱸魚、江團魚、凌波魚
「海鱸魚」肉質較滑同厚實

▪️鮮花椒BB豆花
▪️活火山泡椒剁椒豆花
▪️毛血旺香辣
▪️老壇酸菜豆花
▪️黃金蒜香魚 (唔辣)

由於樣樣都好似好好食咁 於是揀佢首創嘅招牌
於是就揀咗「鳳梨香辣豆花」喇💛
味道好特別 令魚肉辣辣地又帶點鳳梨鮮甜
真係別有一番風味٩(„❛ ֊ ❛„)♪
小編仲加咗圓薯粉同土豆 索晒湯汁 簡直一流
但薯粉比起本身包埋嘅寬粉 則覺得後者比較好食
江團魚 (鳳梨香辣豆花烤魚)
土豆
圓薯粉
江團魚 (鳳梨香辣豆花烤魚)