2017-02-21 24515 瀏覽
由於較早之前同表妹嚟食過覺得食物出品同質素都幾好,所以今晚我們特意同咗一個認識咗20多年嘅好朋友去咗旺角創興廣場嘅「樂天大喜屋日本料理」食晚市放題!我們首先叫咗個雜錦刺身拼盤嘅刺身非常新鮮,特別係極大赤蝦嘅肉質相當爽甜彈牙,北海道帶子超鮮甜嫩滑!多款創作壽司嘅賣相好精緻同色彩繽紛,食落感覺都幾配合!吉品鮑汁花膠盛宴嘅花膠燜得好腍好入味,而且都幾大塊,鮑汁嘅味道好鮮味,花菇亦好軟滑厚身,最好係可以無限次任叫,唔會每人限叫一份,不過花膠食得多會感覺比較膩滯,所以我們都祇係叫多一次!海膽手卷嘅紫菜相當脆身,唔會變腍咗,海膽嘅味道好鮮味軟滑!雪花牛肉鍋嘅牛肉肉質好鮮嫩,肉味好香濃,而且份量都幾多!日式撈烏冬「胡麻醬」嘅烏冬超煙韌彈牙!蟹肉海鮮炒飯炒得好乾身同粒粒分明,味道仲相當惹味!榴槤炸彈炸得好金黃香脆,外層炸粉好薄身,入面嘅榴槤蓉非常香甜軟滑!至於甜品方面就有多款自家製甜品同韓式雪糕雪條,其中一款嘅賣相好似一隻熱狗包咁,入面包著係相當香甜嘅蕃薯味雪糕,真係好正呀!
多款創作壽司嘅賣相好精緻同色彩繽紛,
食落感覺都幾配合!吉品鮑汁花膠盛宴嘅花膠燜得好腍好入味,
而且都幾大塊,
海膽手卷嘅紫菜相當脆身,唔會變腍咗,海膽嘅味道好鮮味軟滑!
雪花牛肉鍋嘅牛肉肉質好鮮嫩,肉味好香濃,而且份量都幾多!
日式撈烏冬「胡麻醬」嘅烏冬超煙韌彈牙!
蟹肉海鮮炒飯炒得好乾身同粒粒分明,味道仲相當惹味!
雜錦刺身拼盤
吉品鮑汁花膠盛宴
海膽手卷
溫泉玉子
芝麻鷄翼
黃金燒海虎蝦
雪花牛肉鍋
日式撈烏冬「胡麻醬」
蟹肉海鮮炒飯
溫泉玉子
芝麻鷄翼
黃金燒海虎蝦
雪花牛肉鍋
日式撈烏冬「胡麻醬」
蟹肉海鮮炒飯