2023-09-22 589 瀏覽
⁡『近期好有驚喜的中西Fusion菜式,星期四至六有Live Band氣氛💯』⁡食Fusion菜有時會遇到將元素胡亂堆砌的情況,噱頭十足但味道普通。而今次係萬麗酒店Mirage的體驗誠意滿滿,各種風味平衡度相當出色,每道菜式都好值得試‼️行政總廚 OWEN PANZICA將中餐同西餐融合,有四川擔擔麵味的Burrata Cheese、麻辣蛋黃醬配薯條、麻辣牛肋條等等。最欣賞係大部分菜式麻香十足又唔會太辣,啱晒我地唔食得辣嘅人~ ⁡除左好似麻婆豆腐的Burrata,印象深刻的仲有加左七味粉東瀛風味的牛肉他他,以及陳皮入饌的蜜柑蛋白霜忌廉脆餅,酸中帶點陳皮的苦,作為結尾恰到好處。————————————————————■ 東西「豐」味 A La Carte🍴擔擔布拉塔水牛芝士✨🍴牛油果枝豆醬配本地炸雲吞皮 🍴一番牛肉他他 ✨🍴麻辣牛肋條✨🍴香煎原條鱸魚🍴卡邦尼日本烏冬🍴香脆薯條配麻辣蛋黃醬✨🍰烏龍茶朱古力蛋糕✨🍰蜜柑蛋白霜忌廉脆餅✨🥂BANANA FRITTERS 📸 │ WHITE TEA

————————————————————
■ 東西「豐」味 A La Carte