2024-03-26 637 瀏覽
同一大班朋友最鍾意就係去大排檔食, 勁為食既我就可以樣樣都食D哈哈. 平日夜晚都唔算多人, walk-in等左15分鐘左右就有位啦~🍯蜜椒薯仔牛柳粒呢個應該係每一間香港大排檔既名菜lol! 蜜糖包著哂薯仔粒, 咬落好脆又好香, 而牛柳粒都好有黑椒味, 炒得都幾嫩, 真係好唔錯!🌽黃金椒鹽粟米之前都無食過, 呢道菜真係有驚喜!出面香噴噴又邪惡既咸蛋黃粒, 加埋粟米, 真係食唔停~ 推介大家👍🏻🍚豬油撈飯朋友們都叫左呢個復古飯, 都讚豬酒好香, 撈飯配小菜好味!🍖沙拉骨、小炒王沙拉骨正常發揮, 調味都幾夠. 小炒王就略嫌有d咸啦. 最後仲送左甜品紅豆沙, 一人一碗🥢總結: 一大班frd最岩黎食, 每人都係唔過$200, 呢個質素同環境係幾高性價比既!

🍯蜜椒薯仔牛柳粒

🌽黃金椒鹽粟米

🍚豬油撈飯
朋友們都叫左呢個復古飯, 都讚豬酒好香, 撈飯配小菜好味!

🍖沙拉骨、小炒王