餐廳: 貊炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-08-30 65 瀏覽
Omakase開到食行食市 好受大眾歡迎 可惜我唔多食生冷食物同海鮮 所以一直得個望字而未有行動🤥 不過今次見到新開嘅貊炙 同常見嘅日本料理Omakase好唔同 以韓燒同扒房作招徠 於是我就急不及待book位試下!唔單止可以食到Steak Omakase 提供高質靚肉🥩 仲有多款前菜、主食同甜品 非常豐盛 😋而價錢唔單止相當合理 仲要午、晚市同價 夜晚嚟食真係好抵‼️餐廳裝潢有格調 以酒紅色為主色🍷 空間感十足 餐枱極為闊落之餘 私隱度亦甚高 最啱同三五知足嚟歎返餐好嘅✨📍Steak Omakase Selected Cuts (每位$380)👉🏻前菜除咗有韓國餐廳必備嘅無限refill小菜之外 呢度嘅前菜仲有「自擇·朝鮮小品」 可揀他他、豬手等 不過我見一陣食肉 就揀咗未食過嘅布拉塔🧀試下 味道非常濃郁 質感嫩滑 配埋加咗孜然嘅醬汁 別有一番風味😋唔止呀 仲有個落足料嘅韓式蒸蛋 賣相吸引之餘 加入蔥花、冬菇、蟹柳、蟹籽亦令味道口感更豐富🤤🤤👉🏻生菜包及自家包飯醬 👉🏻Steak Omakase: 熟式醬油牛肋骨、和牛羽下肉、韓國五花肉、是日熟成牛肉 當日嘅熟成牛肉係美國最高級別USDA

餐廳裝潢有格調 以酒紅色為主色🍷 空間感十足

👉🏻前菜
味道非常濃郁 質感嫩滑 配埋加咗孜然嘅醬汁 別有一番風味😋
前菜5小碟

布拉塔

韓式蒸蛋

👉🏻生菜包及自家包飯醬
生菜包及自家包飯醬

當日嘅熟成牛肉係美國最高級別USDA Prime特上西冷 喺餐廳特設嘅熟成櫃熟成28日 職員會拎成嚿西冷出嚟講解同畀你打卡 好正😍
美國最高級別USDA Prime特上西冷

而待應亦會幫手烤肉 非常貼心 我哋覺得每款肉都唔錯 肉質普遍軟嫩

👉🏻主菜
食完上火嘅烤肉 梗係揀返個清淡又好食嘅熟成雪濃湯啦 滋味嘅牛骨湯令人飲完一啖又一啖 配埋飯味道一流😍
熟成雪濃湯

👉🏻甜品
芝士蛋糕

📍和牛三角  ($280)
我哋當日仲追加咗一份和牛三角 充滿油脂超級邪惡
和牛三角

P.S. 除咗Steak Omakase之外 呢度亦可以品嘗市面少有嘅1++韓牛🇰🇷
職員指韓牛嘅肉味同油香極為濃郁 同和牛比一啲都唔飽膩 下次一定要試下‼️
2021-08-08
前菜5小碟