2023-12-13 904 瀏覽
終於見到香港都有潮州鹵水火鍋..點知原來係伏中伏難怪見開左一段時間都冇乜客啦..講食材先 order嘅蝦 唔新鮮 煮完超細隻而且散曬 根本食唔落口蔬菜中規中矩 但係你個萵筍之間心都乾左姐係擺左好耐唔新鮮啦肉丸個d正常平價貨 睇蟹柳枝竹個d都知到肉類了 大佬你唔同碟上唔同肉可否分開,全部疊埋一齊講真睇到都冇味道 點知你個碟下面本身掂住邊度 污周邋遢 講埋個d熱食 反沙芋頭正常 其他炸物擺太耐 春卷硬過鋼鐵 但係都幾奇怪你擺涼粉糯米同紅豆個度冇嘢蓋住 隔壁擺多幾隻檸檬茶又咩意思d 鵝腸豬紅就更加唔好講.. 唔新鮮次貨就算..真係好難係香港見到尼d用料..應該係得d 幾十蚊任食好多年前先有講埋湯底 如果唔識整鹵水湯底就好心唔好搞唔係用鹵鴨個d汁倒落去就叫鹵水..人地正宗係清淡有味 你個煲拎來滷肉就得姐 就咁打邊爐好鹹啊大佬 根本都唔係正宗潮州鹵水火鍋 最後講下個環境..正正常常但係好重油煙味 講真新開張味道難聞到似開足10年餐廳咁我都知商廈入面氣味重 不過唔係咁誇張咯 整體來講..不可一不可再….500幾蚊食d咁個質素 拜拜 (琴日去食見到有kol拍片拎住d食物狂讚新鮮 良心不會痛嗎?
終於見到香港都有潮州鹵水火鍋..點知原來係伏中伏
難怪見開左一段時間都冇乜客啦..
蔬菜中規中矩 但係你個萵筍之間心都乾左姐係擺左好耐唔新鮮啦
肉丸個d正常平價貨 睇蟹柳枝竹個d都知
講埋個d熱食 反沙芋頭正常 其他炸物擺太耐 春卷硬過鋼鐵
講埋湯底 如果唔識整鹵水湯底就好心唔好搞
根本都唔係正宗潮州鹵水火鍋
我都知商廈入面氣味重 不過唔係咁誇張咯
整體來講..不可一不可再….500幾蚊食d咁個質素 拜拜 (琴日去食見到有kol拍片拎住d食物狂讚新鮮 良心不會痛嗎?)
2023-12-12