餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2018-12-20 79 瀏覽
今日屎忽痕突然好想食韓燒🙈好耐之前同朋友食過呢間,印象中幾好,所以就捉咗男朋友去食😁7點就去到唔太多人,好彩黎得早,好快就全場爆滿出面仲要排隊🙈一坐低店員就即刻畀啲配菜同醬汁我地,好快就幫我哋加埋個蛋卷落個爐邊度😀個蛋捲係有蛋漿,泡菜同埋有少少牛奶,幾滑同幾特別👍兩個人叫咗份黑毛豬,雞腎,原粒帶子,豬皮同兩個白飯~黑毛豬幾厚身,脂肪比例適中,我地煎煎下店員見我地有D狼狽就主動幫我地手剪開👍🏻我地完全無技巧咁煎,估唔到都幾好食😯 淨係點少少汁已經夠味,裡面又juicy,肉質嫩滑😁😁雞腎我哋分開左幾次燒,燒極都燒唔完咁😂 每人食左應該都有十粒🙈 醃料味道啱啱好唔會太咸,好爽口👏原粒帶子超大粒!!即使係煎完之後都無乜點縮水,外皮煎得脆口,裡面好滑同唔韌,食得出好新鮮同用料上乘😁👏店員有禮貌,配菜可以refill,又會主動幫手清潔個爐同剪肉,難怪咁多人排隊😋

個蛋捲係有蛋漿,泡菜同埋有少少牛奶,幾滑同幾特別👍
兩個人叫咗份黑毛豬,雞腎,原粒帶子,豬皮同兩個白飯~

雞腎,黑毛豬

原粒帶子