2019-08-28 58 瀏覽
小妹今日放工同朋友係灣仔搵食地點就係QRE! 我諗黎開灣仔都知QRE有超多餐廳最後揀左間日本野 一入去就見到個大魚缸入面有各式各樣既海鮮店員話原來呢間鋪既家族係經營海鮮批發, 所以可以拎到D靚既海鮮 餐廳環境都幾有氣氛, 燈光比較柔和, 幾適合情侣食飯 小妹叫左個餐 $288 per head海鮮都係即刻係魚缸度拎出黎 時令野菜沙律: 上面有蟹子, 配胡麻醬, 感覺清新 刺身&生蠔: 三文魚好肥美, 吞拿魚無根, 蝦超鮮味, 生蠔都係即開既, 幾creamy, 好想食多隻 立魚湯伴鮮蜆: 唔好睇呢碗湯平平無奇, 佢係呢餐飯小妹覺得最驚喜既菜式! 呢碗湯係立魚湯, 湯煲到奶白色, 勁入味, 充滿魚既鮮甜味, 仲有隻大蜆! 店員話想飲多D湯可以叫個立魚野菜鍋, 因為係每日用新鮮既立魚去煮, 每日限量40 份左右, 下次小妹一定要試 龍蝦焗飯(小): 呢個龍蝦焗飯都相當出色, 龍蝦係南非既, 店員話係刺身級數既龍蝦, 飯就係用鮑魚汁去煮, 每粒飯都吸收哂鮑魚既鮮味 食埋個甜品, 畫上完美句號! 呢間餐廳, 小妹一定會再黎, 食材新鮮, 店員勁有禮貌, 真正能夠做到賓至如歸既感覺
小妹今日放工同朋友係灣仔搵食

地點就係QRE!

我諗黎開灣仔都知QRE有超多餐廳

最後揀左間日本野

一入去就見到個大魚缸

入面有各式各樣既海鮮

餐廳環境都幾有氣氛, 燈光比較柔和, 幾適合情侣食飯

小妹叫左個餐 $288 per head

海鮮都係即刻係魚缸度拎出黎

時令野菜沙律: 上面有蟹子, 配胡麻醬, 感覺清新

龍蝦焗飯(小)

食埋個甜品, 畫上完美句號!

2019-08-27