早排有朋友大推呢間,話真係好好食,每樣都好精緻,啲店員仲會同你講解每樣菜色既成份blablabla,講到我口水都流曬,然後我就book左黎食喇呢間係係一條闊巷入面,都算近大街,但都好易搵既。佢既menu 有一個standard price,基本上都有基本菜色可以揀,如果想要食其他,就加錢去叫。我地另外加多左兩樣,黑毛豬臘肉炒虎蝦同埋北海道帶子伴迴香。先上頭盤,呢個黑毛豬肉佢地話自己有專屬工場去處理,我朋友食過正宗既,佢話好正,咁我諗..好正宗?但我自己覺得好好食,肉唔咸,好重臘肉香,個包唔大塊,烤得好脆,食完真係好開胃然後上北海道帶子。個帶子只係輕輕煎左表面,半熟既口感,入口嫩滑。好鮮美迴香莖我第一次食,覺得好特別,爽脆既口感同個帶子好配。呢個大推個蝦煮得岩岩好!蝦既鮮甜出曬黎,同埋下面既黑毛豬臘肉真係好香口好好味。跟住上左杯粟米湯,好甜好濃香好正呢個係default 燒濕熟成美國牛肩,我諗佢係3成熟左右,啲肉都幾冧,煮既時候應該無乜加到調味料,還原牛既最鮮味最特別係佢個醬,有香草既香味,淋上牛上面,一絕另外呢個係是家禽既鴨胸,一聽到係鴨即刻要,証明我真係好鍾意食鴨肉😤肉煮得岩岩好熟,

呢間係係一條闊巷入面,都算近大街,但都好易搵既。

西班牙黑毛豬拼盤

香煎刺身級北海道帶子伴鮮茴香

迴香莖我第一次食,覺得好特別,爽脆既口感同個帶子好配。
香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦

呢個大推

粟米洋蔥湯

跟住上左杯粟米湯,好甜好濃香好正

燒濕熟成美國牛肩

最特別係佢個醬,有香草既香味,淋上牛上面,一絕

鴨胸

另外呢個係是家禽既鴨胸,一聽到係鴨即刻要,証明我真係好鍾意食鴨肉😤肉煮得岩岩好熟,點醬都好正,不過我個人比較鍾意慢煮鴨肉多啲,鍾意再冧啲,但呢個其實都已經好好味。

新鮮沙律

最後係全程都提供既沙律同埋薯條
個沙律我食左一碗半,太好味喇,啲菜新鮮到一個點,配埋沙律醋,忍唔到一啖一啖咁食,食多啲菜健康啲嘛,仲要無限refill。

黑松露薯條

另外個無限refill薯條都好正,佢一啲都唔油,外脆內軟,薯味好重,而且係黑松露,出面單叫都坐底50-60一碟,不過薯仔真係飽肚,所以我地食完都無refill

芝士蛋糕

食曬正餐,到甜品啊😱到呢個時候已經好飽喇。好在個芝士蛋糕唔會好大件,細細地,放係個碟上好靚。同埋佢好好味啊😱好濃好香芝士味,入口好creamy,正正正。

今餐堅滿足,實再返兜。
西班牙黑毛豬拼盤
香煎刺身級北海道帶子伴鮮茴香