2022-08-28 301 瀏覽
🥐八月堂 每次經過八月堂,都會俾佢新鮮出爐嘅麵包香味吸引~而家仲做緊買五送一優惠,所以每次都忍唔住買幾個食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甜點/焦糖布丁🍮/本人最愛🤍每次都會回購。布丁Q彈軟滑,夾落牛角包口感一流!推薦!法芙娜馬卡龍/馬卡龍平時一粒就食得多,八月堂將馬卡龍鋪喺牛角包面,食落幾特別(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過口味偏甜~食多幾啖會有啲漏。咸點/香濃起司🧀️/鹹香芝士鋪喺面,口感唔錯,芝士狂迷略嫌覺得芝士唔夠多( ; _ ; )/層次會有啲單調岩燒海苔/海苔灑喺面,會忍唔住一啖接一啖(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)海苔好似加落任何食物度都好好味,推薦!總括而言,廿幾蚊一個包性價比不太高,味道未係驚為天人,但可以試吓(*¯︶¯*)
🥐八月堂

焦糖布甸!推薦!

甜點/

焦糖布丁🍮/

法芙娜馬卡龍/

咸點/
香濃起司🧀️/

岩燒海苔/

焦糖布甸!推薦!