2022-08-28 301 瀏覽
🥐八月堂 每次經過八月堂,都會俾佢新鮮出爐嘅麵包香味吸引~而家仲做緊買五送一優惠,所以每次都忍唔住買幾個食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甜點/焦糖布丁🍮/本人最愛🤍每次都會回購。布丁Q彈軟滑,夾落牛角包口感一流!推薦!法芙娜馬卡龍/馬卡龍平時一粒就食得多,八月堂將馬卡龍鋪喺牛角包面,食落幾特別(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過口味偏甜~食多幾啖會有啲漏。咸點/香濃起司🧀️/鹹香芝士鋪喺面,口感唔錯,芝士狂迷略嫌覺得芝士唔夠多( ; _ ; )/層次會有啲單調岩燒海苔/海苔灑喺面,會忍唔住一啖接一啖(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)海苔好似加落任何食物度都好好味,推薦!總括而言,廿幾蚊一個包性價比不太高,味道未係驚為天人,但可以試吓(*¯︶¯*)
🥐八月堂

焦糖布甸!推薦!

甜點/

焦糖布丁🍮/

法芙娜馬卡龍/

咸點/
香濃起司🧀️/

岩燒海苔/

焦糖布甸!推薦!
2022-08-16 112 瀏覽
成日經過呢一間專賣牛角酥🥐嘅舖頭 見到佢都有好多唔同味道嘅選擇🤤今日終於忍唔住要買來試吓😋😋我買左6隻味道 舖頭都做緊優惠買五送一👍🏻分別買左 伯爵奶茶🫖雪花檸檬🍋黃金流沙🥚黑松露蟹棒🦀香橙吉士🍊火腿芝士🧀當中咁多個我最愛嘅都係黃金流沙味嘅牛角酥🥐入面嘅鹹蛋黃流沙真係一流👍🏻👍🏻食一個都覺得吾夠喉🫢🫢另外第二個最愛就系伯爵奶茶味🫖茶香得黎又吾太甜🤤其他既都分左比同事食 有機會再試下其他味道🫢影相📸️既時候都系食左先醒起🤣所以得5個

我買左6隻味道 舖頭都做緊優惠買五送一👍🏻

其他既都分左比同事食 有機會再試下其他味道🫢

影相📸️既時候都系食左先醒起🤣所以得5個
2022-08-07
下午茶
2022-06-06 203 瀏覽
買5送1還是挺不錯的,款式很多,size也大不過大部分都有點太甜了,例如焦糖和朱古力味,邪惡之餘也有點膩但包底是很香的,也不會說都是空氣,一整個吃起來也是挺飽的
買5送1還是挺不錯的,款式很多,size也大
但包底是很香的,也不會說都是空氣,一整個吃起來也是挺飽的
2022-02-15
外賣自取
「返工都要食好西」系列之一個可頌點夠喉星期四大家悶悶地,同事建議下午茶食八月堂,咁就人肉外賣返黎試吓啦大胃貓揀左心水朱古力 - 榛果巧克力,滿滿既chocolate coating 絕對滿足到各大「朱迷」外觀 - 有圖有真相,賣相好吸引口感 - 一咬落去勁鬆軟、勁脆呀,外脆內軟,好似收埋左勁多粒粒狀既朱古力脆脆係入面咁味道 - 一開盒香味撲鼻而來,朱古力好濃,唔會太甜,入面啲cream 帶少少蛋香味,配搭好好,食完成個唔會膩(食多件都仲得)其他口味同事個個都俾like 有啲款式個名同描述都幾特別… 「甜甜酸酸初戀感覺」… 就留返下次先試PS : 最近做緊買5 送1 優惠呀
「返工都要食好西」系列之一個可頌點夠喉

星期四大家悶悶地,同事建議下午茶食八月堂,
咁就人肉外賣返黎試吓啦

大胃貓揀左心水朱古力 - 榛果巧克力,

外觀 - 有圖有真相,
賣相好吸引

口感 - 一咬落去勁鬆軟、勁脆呀,
外脆內軟,
好似收埋左勁多粒粒狀既朱古力脆脆係入面咁

味道 - 一開盒香味撲鼻而來,

其他口味同事個個都俾like

PS : 最近做緊買5 送1 優惠呀
榛果巧克力
2022-01-20
榛果巧克力
🇭🇰 八月堂 ℍ𝔸ℤ𝕌𝕂𝕀𝔻𝕆 @ 𝕂𝕨𝕒𝕚 𝔽𝕠𝕟𝕘🔸 青檸雲朵 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐮𝐞 𝐂𝐥𝐨𝐮𝐝𝐬 𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭 $𝟐𝟐一片白雪雪糖霜好似一片雪地☃️勁搶眼❕係新鮮檸檬汁製成嘅糖霜,咬落清脆🍋檸檬香氣及甘甜滲透口腔。加埋個出色嘅牛角包🥐帶點微微牛油香,層次豐富👍🏻———📍 葵芳興芳路223號新都會廣場1樓164號舖 | Shop 164, Level 1, Metroplaza, 223 Hing Fong Road, Kwai Fong
🇭🇰 八月堂 ℍ𝔸ℤ𝕌𝕂𝕀𝔻𝕆 @ 𝕂𝕨𝕒𝕚 𝔽𝕠𝕟𝕘

青檸雲朵

———
外賣送餐
青檸雲朵
2021-09-12 323 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑如果呢間店係你屋企或者公司附近開咗你一定會知道,因為每次經過都有好香嘅牛油味同人龍。佢哋嘅牛角包選擇非常多,有檸檬、明太子、栗子、芋泥等等等等口味,由於太多選擇真係要約埋一班朋友嚟買同share✅皇家爵士我自己就揀咗最鍾意食嘅朱古力味,佢係有半邊牛角包搽咗朱古力topping,食落酥脆有層次感,牛油嘅香配上朱古力嘅甜真係好夾,不過真係要一出爐就食,擺咗一陣食口感明顯有分別

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑

✅皇家爵士
2021-08-17 298 瀏覽
🤩🤩大家都知道八月堂牛角包非常好食。(〃'▽'〃) 😍今次就去咗葵芳嗰間8月堂度嗌咗松露白醬蟹味可頌,要26蚊,係最貴嗰個,但我都覺得幾抵食,因為真係好好食!(๑ºั╰╯ºั๑)😋 🥖其實就係一條蟹柳再加啲白松露嘅醬, 我覺得係蟹柳比係一般嘅蟹柳更加有蟹味,白松露味都好濃!好香! 未食聞到已經覺得正。 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 🦀所以都推介大家一定要買泥試下啊,希望其他分店都有啦。o(*///▽///*)q
🤩🤩大家都知道八月堂牛角包非常好食。(〃'▽'〃)
2021-06-06 467 瀏覽
近期出左過榴連牛角包🥐同紫薯牛角包一出爐已經俾人買嘢又要等下輪仲要每輪都係得10個到真心搶手榴連牛角包榴連蓉 香味濃 買返黎放係雪櫃一兩日 牛角包🥐依然鬆脆紫薯牛角包都一樣仲要有布甸係牛角包面上食落去都幾特別 又唔太甜 唔會搶左紫薯主角嘅味道唯一同預期有出入係榴連蓉 紫薯蓉只係包嘅面內裡係冇任可配醬 😋
近期出左過榴連牛角包🥐同紫薯牛角包

榴連蓉 紫薯蓉只係包嘅面
內裡係冇任可配醬
😋
2021-04-25
10 分鐘 (外賣自取)
平時唔太鍾意食牛角包,但「八月堂」既牛角包真係無得頂,本身諗住一家四口買4個算,但見到買五送一,於是買咗一盒6個返屋企。試左限定味道「松露白醬蟹肉可頌」係幾好食既,但我最鍾意都係「焦糖杏仁可頌」,食到停唔到口
外賣自取
新年買咗兩盒上朋友屋企拜年,人多就可以一次過試晒咁多隻味,一定好過買藍嘅曲奇😌🍓草莓吉士達($23)🍌焦糖香蕉巧克力($22)🌰焦糖杏仁卡士達($23)🍋雪花檸檬($20)🍒覆盤子奶酪($20)🍮焦糖布丁($23)可頌係偏酥脆嘅質地,又有好多口味,有咸有甜😋個人偏愛生果口味,最鍾意覆盆子,一切開就見到流心,酸酸甜甜,好正🤤🤤 切開大家share嚟食,就可以一次過滿足哂咁多個願望🥰

🍓草莓吉士達($23)
🍌焦糖香蕉巧克力($22)
🌰焦糖杏仁卡士達($23)
🍋雪花檸檬($20)
🍒覆盤子奶酪($20)
🍮焦糖布丁($23)

2020-12-29 459 瀏覽
其實呢間台灣過江龍可頌已經嚟咗香港好耐,之前見佢人氣都幾高,只係一直未有機會試。今日去開葵芳行街,就買咗兩個可頌返屋企做宵夜。.可頌嘅款式都幾多,而且都算幾特別,賣相唔錯。我哋就揀咗比較特別嘅護芋泥同埋布甸,都係比較少喺出面可以搵到嘅。.可頌嘅質感唔係好脆嗰種,但係就唔會好油,而且質感比較軟熟,都食到一層一層嘅酥皮,食完唔會覺得好肥膩。.雖然呢間嘅牛角包唔可以話係最好食,但係價錢合理,而且款式特別,絕對值得一試。.金沙芋泥可頌 $20芋泥唔算甜,都幾香芋頭味,呢個配搭都唔錯。焦糖布甸可頌 $23 呢款可頌比較甜,可以做甜品。布甸好滑溜,令整體可頌口感豐富。

金沙芋泥可頌 $20
芋泥唔算甜,都幾香芋頭味,呢個配搭都唔錯。

焦糖布甸可頌 $23

$20 (宵夜)
2020-10-03 497 瀏覽
Light and fluffy croissants 🥐 from Japan 🇯🇵 with a variety of flavours ranging from cheese 🧀 to Mentaiko, from crab roll 🦀 to tuna🐟 . These Japanese food ingredients are adding extra taste to the buttery 🧈 croissants 🥐 . It completely subverts your original thoughts about croissants 🤯🤯. A burst of flavour in each bite 😛 , you just can’t help eating 😋.

2020-08-27 578 瀏覽
八月堂的牛角包🥐應該也不用我多介紹😆口感酥脆 濃濃的牛油味 真的非常喜歡😍-以前在台灣吃過一次 就愛上了 後來香港也有開分店 還愈開愈多 香港人真有口福🥳😆現在仍然有買5送1優惠啊!🥰-其實每一款味道我都愛吃 但特別喜愛咸蛋黃(最左2款)和芝麻朱古力(右上)這2款口味😚

現在仍然有買5送1優惠啊!🥰

2020-07-19 625 瀏覽
Croissant🥐👅「殿堂級可頌」🔛主打蜂巢狀牛角包​​今日經過葵芳見到做緊買五送一優惠⚠️點可以5買👉👈​​▶️朱古力可頌​朱古力迷一定要試面層朱古力醬, 內層朱古力粒,多重口感極濃郁。​​▶️烤焗明太子​岩哂唔好甜食嘅朋友。鹹香得宜。​​▶️覆盤子奶酪​Raspberry餡料,酸甜甜甜好開胃。而且甜度適中,唔會過膩。​​▶️蜂巢可頌​識食一定食原味,一試見真章。外層甜甜地,內層啖啖既牛油香。​​▶️迷戀卡士達​本身勁鍾意吉士醬,一食就想encore,香滑濃郁,如果爆醬就仲正。​​▶️黃金流沙​甜甜地既鹹蛋黃味。但唔夠多醬做唔到流沙效果。呢款建議用微波爐或焗爐預熱更佳。​​店員好貼心🙆‍♀️ 溫馨提示如果🥐有餡料記得兩小時內食用。如果唔係就要放上放入雪櫃❤​下次要試埋其他味先得
Croissant🥐👅

「殿堂級可頌」🔛主打蜂巢狀牛角包​

今日經過葵芳見到做緊買五送一優惠⚠️點可以5買👉👈​

▶️朱古力可頌​
朱古力迷一定要試
面層朱古力醬, 內層朱古力粒,多重口感極濃郁。​

▶️烤焗明太子​
岩哂唔好甜食嘅朋友。鹹香得宜。​

▶️覆盤子奶酪​

▶️蜂巢可頌​

▶️迷戀卡士達​

▶️黃金流沙​

下次要試埋其他味先得

2020-07-05 489 瀏覽
📍 八月堂平時見人哋嘅社交平台影到佢勁吸引!想食好耐🤪今次我終於可以試到八月堂嘅牛角包啦🤤- 八月堂可頌禮盒🥐 Set A($168)☞︎ 松露白醬松葉蟹呢款係我最喜歡嘅😆牛角包中間夾住左蟹柳🤤食落去鹹鹹地 松露白醬味都幾岀👍🏻☞︎ 炙燒明太子都係食落鹹鹹地~ 牛角包食落鬆脆亦都有明太子嘅香味🤩私心想個餡更加多🤪☞︎ 迷戀卡仕達卡仕達醬嘅份量都幾多 切嗰陣爆曬出嚟🤯甜甜地又唔會太甜 好正🤩☞︎ 蜂巢可頌佢入邊係冇餡嘅 但係都幾好食😋 有好香嘅蜂蜜味 ☞︎ 牛奶糖可頌個餡我覺得可以再多啲🤣 同埋我覺得牛奶味唔係好重 可以再落重手啲🤫☞︎ 黃金流沙切嗰陣啲汁留咗出嚟😂 流沙餡偏甜🙈 但味道幾岀!總括黎講八月堂嘅牛角包都幾高質👍🏻牛角包好鬆脆😛性價比都算高~(around $15-$24左右一個)個人最推薦四月新品 — 松露白醬松葉蟹 🥐 🥰✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆
📍 八月堂
八月堂可頌禮盒🥐 Set A($168)
☞︎ 松露白醬松葉蟹
☞︎ 炙燒明太子
☞︎ 迷戀卡仕達
卡仕達醬嘅份量都幾多 切嗰陣爆曬出嚟🤯
甜甜地又唔會太甜 好正🤩
☞︎ 蜂巢可頌
☞︎ 黃金流沙
切嗰陣啲汁留咗出嚟😂 流沙餡偏甜🙈 但味道幾岀!
綜合食評
外觀:★ ★ ★ ★ ☆