2020-05-05 1077 瀏覽
約左肥家姐食lunch,佢帶左我食呢間simply life。餐廳環境幾好,落地大玻璃透入自然光,非常舒適。冷氣都幾夠,如果似豬怕凍嘅,記得帶外套🧥。Set lunch其實都幾貴,平均140蚊1個人,唔係個餐唔值,只係豬覺得lunch不需要吃太貴😅叫左2個set lunch都係食burger🍔,一個跟沙律🥗,一個跟南瓜湯。沙律汁酸酸地啱晒肥家姐口味,沙律菜都好新鮮,算大碗。南瓜湯好creamy,濃郁又唔漏,湯裏面仲有幾粒芝士🤤餐包係法包,初時以為比較硬,但配湯食非常好。車打芝士牛肉漢堡配牛油果蓉🥑,牛肉漢堡都幾厚,咬落juicy。麵包係小時候屋企冇焗爐,呀豬媽教放喺熱鍋上烤兩烤嘅兒時風味,感覺好好☺️;係牛油果蓉嘅味道唔夠香姐,但整齊都非常滿意。相比之下呢個歌達芝士蘑菇雞肉漢堡就失色好多,免治雞肉好乾,味道淡,食唔到雞味,蘑菇亦欠奉,唯一食到係芝士嘅苦味,如果配返d醬汁可能會好d。限定冰茶🍹不過不失,因為唔太甜,亦尚算有茶味。最後想講服務質素爭少少,量體溫㩒個制收返入袋😂發燒佢都唔會知呀~而且放餐同收餐的侍應都嬲嬲豬咁樣,可能做得太辛苦,豬唔係挑剔,而係想講價錢偏高嘅餐廳,但提供茶餐廳的

沙律配法包

南瓜湯配法包

歌達芝士蘑菇雞肉漢堡

歌達芝士蘑菇雞肉漢堡

限定冰茶

限定冰茶🍹不過不失,因為唔太甜,亦尚算有茶味。
最後想講服務質素爭少少,量體溫㩒個制收返入袋😂發燒佢都唔會知呀~而且放餐同收餐的侍應都嬲嬲豬咁樣,可能做得太辛苦,豬唔係挑剔,而係想講價錢偏高嘅餐廳,但提供茶餐廳的質素又有少少唔妥當嘅🤷‍♀️
沙律配法包
南瓜湯配法包