老字號車仔麵店「永年士多」可以話係元朗名店,開業幾十年陪伴一代元朗人成長! 最近先知原來係沙田新城市廣場開咗間貴價版嘅「永年士多」,要成百蚊一碗車仔麵!究竟有咩咁特別?出於好奇所以去咗試~ 🧡女神麵($88)$88再加埋一差唔多成$100一碗車仔麵,但真係一分價錢一分貨!佢收咁貴都真係比返相應嘅嘢~首先落料真係好足,而且真材實料,兩塊花膠大大塊,Q彈又可口!其次就係個養生湯底真係好好味,飲落好順喉好舒服!的確係唔錯既,值得一試! 🧡蔥蒜油香脆豬扒意粉($72)蔥油豬扒都的確係好食過我平時食嗰啲四五十蚊既~豬扒醃得好入味,唔會好油,好惹味!唯一係個意粉爭咗啲,煮得未夠透,有少少硬! 🧡香脆南乳雞翼($28)雞翼外皮香脆乾身,內裡啲肉好嫩滑!不過唔係好覺有南乳味! 🧡樽仔奶茶(跟餐+$9)樽仔奶茶味道好港式,香滑醇厚,好經典懷舊! 🧡紅豆奶茶冰(跟餐+$9)紅豆奶茶冰勁多紅豆蓉,成半杯咁多!

🧡女神麵($88)
女神麵

🧡蔥蒜油香脆豬扒意粉($72)
蔥蒜油香脆豬扒意粉

🧡香脆南乳雞翼($28)
雞翼外皮香脆乾身,內裡啲肉好嫩滑!不過唔係好覺有南乳味!
香脆南乳雞翼

🧡樽仔奶茶(跟餐+$9)
樽仔奶茶味道好港式,香滑醇厚,好經典懷舊!

🧡紅豆奶茶冰(跟餐+$9)
紅豆奶茶冰勁多紅豆蓉,成半杯咁多!
樽仔奶茶
蔥蒜油香脆豬扒意粉