早兩日就訂定位,去到8點幾在座都有不少食客,多數見係4、5人一枱,坐低,待應亞哥就放底左一碟花生,同以前上海菜館做法一樣,當然係要收費。內在環境有D似舊金山D中國餐館咁😄⋯⋯我哋order左普通食物,主要想試吓食物水準,我哋叫二隻燻蛋、餛飩雞湯半份、京蔥爆牛肉、上海炒菜及灌湯小籠包。本來係想叫埋生煎包同埋窩貼,待應姐姐話因為中秋節師傅要做月餅所以小食暫時停止供應,連甜品都一樣😵‍💫燻蛋,入味,糖心蛋係好正👍餛飩雞湯(半份)足六人份量,湯底味道清甜雞肉十分軟,餛飩有肉味👍京蔥爆牛肉,除咗嫌佢油左小小之外,其他都冇乜可以彈,牛肉十分嫩滑,非常有鑊氣。呢個係上海炒菜飯,炒得好乾身,有水準。小籠包,可以話係好出色👍多肉汁,皮薄,蒸嘅火候恰到好處,我俾佢5粒星。總括來講價錢唔算係貴,食物份量足,而且水準平均,最後我哋仲要打包菜飯同埋牛肉回家吃。呢間食店值得一試👍

燻蛋

燻蛋,入味,糖心蛋係好正👍
餛飩雞湯
京蔥爆牛肉
上海菜炒飯

呢個係上海炒菜飯,炒得好乾身,有水準。
灌湯小籠包

2021-09-11