2024-01-25 21 瀏覽
作為街坊,多年來都會間中幫襯呢間蠔吧,聽講呢度最近轉左手,於是我前幾日再來睇睇☺️感覺新餐牌比之前多左選擇,除左仍有多款生蠔供應外 (由 $9 至五十幾蚊一隻都有),仲多左好多海鮮種類,而且更有包括生蠔海鮮嘅晚市套餐,豐儉由人👍🏻 而我因為花多眼亂選擇困難😆 我就請店員幫我砌左個生蠔海鮮拼盤,再加幾個熱盤,每樣食物都好新鮮,屬滿意之作😋店員幫我揀左四款生蠔,我始終最鍾意 Gillardeau 嘅肥美同平均嘅鮮味;我都好欣賞嗰隻赤貝,非常爽口👍🏻 而店員幫我配嘅 House Wine 進一步提升左海鮮嘅鮮味,嗰種美味嘅 After Taste 令我有唔想再食其他食物嘅衝動😂三款熱盤 (牛油煎帶子配黑魚子、清酒蒜蓉煮蜆及安格斯肉眼扒) 中,我最鍾意肉眼扒,油脂平均、肉嫰而且煎得恰到好處😋順帶一提,我好欣賞店員嘅服務,她好細心地了解我嘅要求,食物嘅口味同份量都係我預期之中👍🏻農曆新年就快到,如果聚會人數唔多,而又想喺中菜以外尋找聚會嘅地方,個人覺得呢度係個好選擇☺️

生蠔海鮮拼盤

赤貝刺身