剛踏入三月,係我閨密既生日月🤭所以我就book左三月一號就即刻去食生日飯🎂我今次就揀左位於諾士佛台嘅Oasis Bar & Grill 🍸 一入到餐廳 就見到餐廳裝潢好用心!餐廳以綠洲作設計主題 不但有綠草牆backdrop 連燈都係雀鳥形狀😍 勁靚!我與朋友兩人被安排坐係4人座位 好spacious 💓 安坐後我地就揀野食了!menu勁多食物選擇 樣樣都好想嗌黎食😋閨密生日喎 點可以唔叫返杯靚靚Mocktail賀賀佢😏 於是就揀左一杯名為Ever Green既drink🍸Ever Green為無酒精雞尾酒 飲落好清新 有lime juice, mint, ginger ale, soda water以及cucumber 😋 又好飲又健康 讚!食物方面 第一樣野我地叫左Creamy Potato Gratin ($88)法式忌廉千層焗薯烤得十分好!面層既芝士焗得剛好焦脆 薯塊片亦真的很creamy和cheesy 🧀 食落卻一點也不膩 😍 好吃!第二樣食物是Roast Periperi Chicken with Greek salad ($198) 🥗 地中海烤雞非常入味 👍 peri-

地中海烤雞非常入味 👍 peri-peri汁簡直是完美 雞肉肉質鮮嫩 仲係以兩大塊雞髀肉原隻上🍗 配埋海量feta cheese粒及樣黑橄欖 成個希臘沙律絕對是神來之筆👌🤩

另一款主藥我地揀左Fried Soft-shell Crab Risotto ($228) 🦀

軟殼蟹炸得十分香酥 唔會太油之餘 入口仲食到酥酥脆脆 真係有100分 💯 義大利飯烹煮得亦同樣好食 配以蟹肉醬 磨菇 及露荀 真係忍唔住食完一啖又一啖❤️ delicious

閨密十分滿意當晚既所以安排😍😍 唔單止食物質素高 餐廳環境同樣優美 成件事好完美😇 Oasis Bar & Grill果然係尖沙咀鬧市中既一片綠洲😘 藉此極力推薦!